BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.426,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na Malatya'da sevgi seli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya ziyareti sırasında kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kendi coğrafyamızda da Ortadoğu'da da barışın egemen olması için her türlü mücadeleyi yapmaktan korkmayacağız, çekinmeyeceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP İl Teşkilatı tarafından Malatya-Elazığ karayolunun Kömürhan Köprüsü mevkisinde karşılandı.

Buradan da karayolu ile Hekimhan'a giden Kılıçdaroğlu, Hekimhan Meslek Yüksek Okulu inşaatında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Sait Özoğlu'dan inşaat hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Hasançelebi beldesine giden Kılıçdaroğlu, kalabalık bir halk kitlesi tarafından karşılandı.

Sevgi gösterileri arasında Hasançelebi Belediyesine giden Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'dan, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Belediyenin balkonundan halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Hasançelebililerle beraber olmaktan onur duyduğunu söyledi.

TÜRKİYE ZOR KOŞULLAR ALTINDA

Türkiye'nin zor koşullar altında olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, ''Vatandaş büyük bir kaygı içinde. Herkes soruyor birbirine, 'Ne olacak bu Türkiye'nin hali' diye. Buradan söylüyorum. Hasançelebi'den söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir devlet olarak varlığını sürdürecektir'' diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Yurtta barış, dünyada barış'' sözüne vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''O insanlık tarihine mal olmuş bir sözdür. Aynı şeyi her yerde her zaman tekrarlayacağız. Kendi ülkemizde, kendi coğrafyamızda, Ortadoğu'da hiçbir zaman batının egemen güçlerine teslim olmayacağız. Çünkü biz bağımsız Türkiye'den yanayız. Özgür Türkiye'den yanayız.''

''Batının egemen güçleri Adalet ve Kalkınma Partisi'ne diyorlar ki Ortadoğu'daki ateşi sen ellerinle tut, benim ellerim yanmasın, senin askerin şehit olsun, senin insanların savaşa girsin, ama ben işin kaymağını yiyeyim diyor'' diyen Kılıçdaroğlu, CHP olarak buna izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Kendi coğrafyamızda da Ortadoğu'da da barışın egemen olması için her türlü mücadeleyi yapmaktan korkmayacağız, çekinmeyeceğiz. Önümüzdeki süreç içinde geçmiş seçimlerde CHP'ye oy vermeyen ve böyle düşünmeyen bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; Türkiye'nin geldiği tablo meydanda. Türkiye'nin yaşadığı sorunları hep beraber görüyorsunuz. 2002de sıfır terörle devraldılar. Şimdi her gün şehitlerimiz geliyor. Bu tablo bizim kabul edeceğimiz bir tablo değildir. Bu tabloyu ters yüz etmek, Türkiye'de barışı egemen kılmak, hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün yurttaşlarımızı kucaklamak CHP olarak bizim görevimizdir.''

DEDELERİMİZİN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

İnancı, kimliği ne olursa olsun her yurttaşı kucaklamanın, hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesle beraber yürümenin kendilerinin temel görevi olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, ''Çünkü bizim dedelerimizin mezarları Çanakkale'de, Conkbayırı'nda, Gaziantep'te, Şanlıurfa'da. Beraber yatıyorlar onlar. Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele verdiler. Biz onların çocukları olarak, onların mirasına sahip çıkacağız. Ve görkemli bir Türkiye'yi hep beraber kuracağız'' diye konuştu.

Her yurttaşı kucaklayacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'de herkesin zengin olduğu, herkesin varlıklı olduğu bir gönenç toplumunu el birliği ile kuracağız. Yolsuzluklara, haksızlıklara kapıyı kapayacağız'' dedi.