BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu, yaşlıları unutmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutladı. Kılıçdaroğlu, “Yaşlılar hayat tecrübemiz, bilgi birikimimiz ve b...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutladı. Kılıçdaroğlu, “Yaşlılar hayat tecrübemiz, bilgi birikimimiz ve bizler için yaşlanan fedakar örneklerimizdir “ dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu 1 Ekim’in tüm dünyada Yaşlılar Günü olarak kutlandığını hatırlatarak bir mesaj yayımladı. 3 yaşlıdan 2’sinin günlük beslenmede 1 öğün atladığını ve yaşlıların yaklaşık yüzde 40’ının beslenemediğini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Bu vesileyle hayat tecrübemiz, bilgi birikimimiz ve bizler için yaşlanan fedakar insanlar diye tanımlayabileceğimiz yaşlılarımızın temel bazı sorunlarına dikkat çekerek iktidarı bu konuda daha sorumlu olmaya davet ediyorum. Çünkü, üzülerek belirtmek istiyorum ki, 3 yaşlımızdan 2’si günlük beslenmede 1 öğün atlıyor ve yaşlıların yaklaşık yüzde 40’ı beslenemiyor. Ayrıca, yaşlılarımızın sosyo-kültürel, ekonomik, biyolojik ve psikolojik sorunları vardır. Bu sorunların giderilmesinde başta iktidar olmak üzere hepimize düşen çok önemli görev ve sorumluluklar vardır. Özellikle üniversitelerimizin de bu konuda çok daha duyarlı olmaları gerektiği inancındayım.”

YAŞLILIK HEPİMİZİN KAPISINI ÇALACAK
Yaşam boyu devam eden bir süreç olan yaşlılığın, günü geldiğinde hepimizin kapısını çalacağını verdiği mesaj da ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu gerçek ışığında öncelikle yapmamız gereken sevgi ve saygıyı ihmal etmeden yaşlılarımızla kucaklaşmak, onları yalnız bırakmamak, dayanışma içinde olmaktır.Bu duygu ve düşüncelerle dünya yaşlılar gününü kutluyor, tüm yaşlılarımıza yalnız olmadıklarını ve yalnız bırakılmayacaklarını belirterek sevgiler saygılar sunuyorum” dedi.
(İHA)