BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Soner Yalçın'a ne teklif etti?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Soner Yalçınla yaptığı telefon görüşmesinde Halk Tv'nin Oda Tv'ye nakledilmesinin konuşulduğu iddia edildi

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Soner Yalçın ile yaptığı telefon görüşmesinin dinlendiği iddiası siyaset gündemine bomba gibi düştü. Kılıçdaroğlu'nun Yalçın'a Halk TV'nin Oda TV'ye nakli ile ilgili görüştüğü iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aile sigortası ile ilgili düzenlediği basın toplantısında telefonlarının dinlendiği yönündeki iddialara cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Benim telefonlarım dinleniyor, evimin telefonları dinleniyor, çocuklarımın telefonu dinleniyor.

Bunun adına ileri demokrasi diyorlar. Ne söyleyebilirim ki" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Soner Yalçın ile görüşmelerinin teknik takipte ortaya çıkmasına ilişkin sorusu üzerine de, şöyle dedi: "Telefon dinleme ayıbını iktidar yapıyorsa bunun sorumlusu ben miyim?
Benim telefonlarım dinleniyor arkadaşlar. Ne söylemişim?"

Halk TV'nin durumu İstanbul'da ekonomi yazarlarıyla biraraya gelen Kılıçdaroğlu, önceki gün Deniz Baykal ile yaptığı görüşmede Halk TV'nin durumunun gündeme gelip gelmediği yönündeki sorulara da "Genel konular, partinin durumu, ekonomi, yapılan konuşmalar, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, tutuklamalar... Bütün bunlar ayrıntılarıyla görüşüldü" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, yaptığı basın açıklamasında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da açıkladı.