BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu: Sen kim oluyorsun vali bey

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs kutlamalarının iptaliyle ilgili gazetelere ilan veren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, " Belediye Başkanı'na soruşturma açılınca geri adım atacağımızı düşünüyorlar. Sen kim oluyorsun da vali bey bizim geri adım atacağımızı düşünüyorsun. Toplumun huzurunu bozan sensin. 19 Mayıs'ı kutlamak ne zamandan beri suç olmaya başladı?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

İNGİLTERE'DEKİ TERÖR SALDIRISI

Terörün haklı hiçbir gerekçesi olamaz. İnsanlığa karşı bir suç işlenmiştir. Biz hep birlikte teröre karşı durmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız. İngiltere ve İngiltere halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

FENERBAHÇE'YE TEBRİK

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi kupasını kazanması hepimizin gururu oldu. Hangi takımdan olursak olalım başarıyı paylaşmak tasada ve kıvançta olmak bizim arzumuz. Aziz Yıldırım'ı ve takımın hocası ve oyuncularını yürekten kutluyoruz. Hepimiz bir araya geldik ve Fenerbahçe'nin başarısını kutluyoruz. 

Kadro verilinceye kadar taşeron işçilerin haklarını her ortamda dile getireceğiz. Geçen gün Amasra'dan 28 işçi geldi. İşlerine son verilmiş. Hepsi işlerinde usta. İşçi sayısı fazla denildikten sonra 50 Çinli işçi işe alınıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na sormak isterim, hangi gerekçeyle Çinli işçiler işe alınmış. Şimdi Ramazan geliyor, o işçilerin bütün günahları sizin boynunuza. Bu saygı değer işadamından bu işçilerin işe alınmasını bekliyoruz. 

Geçen hafta 19 Mayıs'ı kutladık. 19 Mayıs bizim için çok önemli. Her kesim 19 Mayıs'ı kutlamak ister. Ne kadar görkemli kutlanırsa birlikteliğimiz o kadar güçlenir. 19 Mayıs neden önemli? Çünkü 19 Mayıs kurtuluşumuzun başlangıcıydı.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMA

İstanbul Valiliği Beşiktaş Belediyesi'nin kutlamalarına izin vermedi. Belediye Başkanımız bütün gazetelere ilan verdi. Bunun üzerine 'vay efendim sen toplumu tahrik edici ilan verdiğin için' Belediye Başkanımız hakkında soruşturma açıldı. 

"SEN KİM OLUYORSUN VALİ BEY"

Belediye Başkanı'na soruşturma açılınca geri adım atacağımızı düşünüyorlar. Sen kim oluyorsun da vali bey bizim geri adım atacağımızı düşünüyorsun. Toplumun huzurunu bozan sensin. 19 Mayıs'ı kutlamak ne zamandan beri suç olmaya başladı? Diğer belediyelere izin veriyorsun, Beşiktaş Belediyesi'ne izin vermiyorsun. Valiysen valiliğini yapacaksın. Bize sarayın valisi değil, devletin valisi lazım. 

SÖZCÜ GAZETESİNE OPERASYON

19 Mayıs'ta törenler yapıldı. Yürüyüşler yapıldı. Sabahında uyandık baktık, Sözcü gazetesine operasyon yapılmış. Herkesi FETÖ ile ilgili suçlarsın da Sözcü gazetesini suçlamak aklın ve vicdanın kabul edebileceği bir şey değil. Sözcü gazetesi halkın sözcüsüdür. Halk adına yayın yapar. Sözcü gazetesi Atatürkçülük'ten uygarlıktan taviz vermeyendir. Sözcü gazetesi ihale peşinde koşmaz. Her yazar yazılarını özgürce yazar. Ne cumhuriyeti ne de Sözcü gazetesini susturamazsınız. Sözcü gazetesi iktidara karşı durduğu için iktidarın hışmına uğrayan bir gazete.

"SEN FETÖ'CÜ ARIYORSAN..."

Sözcü operasyonunu gerçekleştiren savcıya seslenmek istiyorum. Cumhuriyet savcısı saraydan talimat almaz. Sen sarayın savcısı değilsin. Savcı iktidarın maşası olmaz. Sen FETÖ'cü arıyorsan Bakanlar Kurulu'na AK Parti grubuna saraya bakacaksın."