BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu şehit yakınlarına dava açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun'daki şehit cenazesinde CHP çelengi istemeyen şehit yakınlarına dava açtı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şehit yakını Fatih Taşkın şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Samsun’da şehit Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın’nın cenazesine gönderilen CHP çelenkleri, şehit yakınları tarafından istenmemiş ve boş bir bahçeye atılmıştı.

İşte bu olay sonrası şok bir gelişme yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun vekili avukat Celal Çelik imzasıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Şikayet dilekçesinde "şehit cenazesinin anlamını kavramayan ve cenaze törenini politik arenaya dönüştürmeye çalışan tamamen kurgulanmış kişiler tarafından yapılan provokasyon nitelikli eylemler nedeniyle ilgili kişiler hakkında işlem yapılmasını sağlamak üzere şikayet dilekçesi sunulmaktadır" ifadelerine yer verildi.

SAMSUN ÇARŞAMBA'DA SORUŞTURMA AÇILDI

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatma kararının ardından şehit yakını Fatih Taşkın ifadeye çağrılırken, gelmediği takdirde zorla getirilme kararı verildi.

CENAZEDE NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz ocak ayında aylarda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın’nın Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Rıdvan Paşa Camii’nde kılınacak olan cenaze namazı öncesinde, şehit yakınları olduğu iddia edilen kişilerce, CHP çelengini cami avlusundan çıkartılarak boş bir bahçeye atılmıştı. Çelengi çıkartırken şehit yakınları “HDP ile işbirliği yapanların çelengini istemiyoruz" diyerek tepki gösterirken, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla onlara destek vermişlerdi.