BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu: Referandum meşru değildir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ağustos'ta başlayan ve 4 gün süren Adalet Kurultayı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu, referandum sonuçlarını kabul etmedi, yeniden kuvvetler ayrılığı talebinde bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 80 milyonun adalete susadığını söyledi. Anayasa referandumunun meşru olmadığını, seçimlere hile karıştırıldığını idda eden Kılıçdaroğlu, ülkedeki sorunların çözümünün kuvvetler ayrılığına bağlı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, 26 Ağustos'ta başlayan ve 4 gün süren Adalet Kurultayı'nın sonuç bildirgesini açıklamak için Kocadere köyü kamp alanında dün yaptığı konuşmada, kurultay boyunca 8 panel gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplam 77 çalıştayın yapıldığı panellere 679 konuşmacının katıldığını, 240 saatten fazla ses kaydının gerçekleştirildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Hakkı, hukuku ve adaleti, demokrasiyi savunan herkesle, özgürlüğü savunan herkesle, yargı bağımsızlığını savunan herkesle, yaşı, boyu, doğduğu yer, inancı ve kimliği ne olursa olsun 80 milyonla birlikte, hep birlikte gerçekleştireceğiz. Adalete susadık, adalete." diye konuştu.

ARAKAN'DAKİ KATLİAM

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Kurban Bayram arifesinde Arakan'daki katliama tanık olduklarına işaret etti. Burada Müslümanların katledildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Emin olun içimiz sızlıyor. Bizler çok uzakta bir yerlerde eğer insanlar inançları nedeniyle katlediliyorlarsa hep birlikte o katliamı lanetlememiz gerekiyor. İnsan değerlidir ve insan inançlarıyla, kimliğiyle, yaşam tarzıyla ve değerleriyle insandır. O insana saygı duymak gerekiyor. İnsanları inançları dolayısıyla katletmemek gerekiyor. Bizden binlerce kilometre ötede yapılan bu katliamı da buradan Gelibolu'dan şiddetle lanetliyorum.

"KURULTAY YAYINI HAZIRLANACAK"

11 bin tuğla imzalandı ve bununla güzel bir adalet heykeli yapacağız. Bu adalet heykeli bizim değil, benim değil, bu adalet heykeli 80 milyonun adalet heykelidir. Her görüşten insanımızın gidip bir tuğla koyduğu adalet heykelidir. Değerlidir bizim için. Son derece değerlidir. İnsanların bir araya gelip bir adalet heykeline tuğla koymaları kadar değerli bir şey yoktur. Hele hele, bugün burada yaşadığımız bu dönemde bu topraklarda adaletin ne kadar değerli olduğunu her halde hepimiz çok iyi anlamışızdır.

ANAYASA REFERANDUMU

Bir kez daha altını çizerek söylüyorum; bu anayasa değişikliği meşru değildir. Türkiye toplumunun kazanımlarına hakarettir. Tek adam rejimi dünyanın hiçbir yerinde uzun süreli olmamıştır. Yoktur böyle bir şey. Bizim kültürümüzde de yoktur. Bizim geleneğimizde de yoktur. Bizim tarihimizde de yoktur. Tek adam rejimi olmamıştır, tek adam rejimini asla ve asla kabul etmeyeceğiz. Demokratik bir devlette olması gereken hukukun üstünlüğüdür. Devleti yönetenler hukuka uymak zorundadırlar. Hukukun kurallarına uymak zorundadırlar. Sokaktaki vatandaştan daha fazla özen göstermek zorundadırlar. Çünkü onlar topluma örnek oluyorlar. Ama siz hukukun üstünlüğüne değil, mafya yöntemleriyle racon kesmeye kalkarsanız devlette hukukun üstünlüğü biter mafyanın hukuku egemen olur. Bunu da şiddetle reddediyoruz.

"ÇÖZÜM KUVVETLER AYRILIĞI"

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi milletin inancı ve kararlılığı ile engellenmiştir. Ancak ardından iktidarın 20 Temmuz darbesi ile yeni bir darbe hukuku oluşmuş, can ve mal güvenliği kalmamıştır. Çözüm, kuvvetler ayrılığı esasına dayalı, denge ve denetleme mekanizmaları olan demokratik devlet oluşturulmalı, hukuk düzeni darbe hukukundan temizlenmeli, liyakat sistemi kurularak halkın devlete güven duyması ve kaliteli kamu hizmeti alması sağlanmalıdır."

Kılıçdaroğlu'nun gözünden kaçmadı hemen geri verdiKılıçdaroğlu'nun gözünden kaçmadı hemen geri verdiKılıçdaroğlu'nun gözünden kaçmadı hemen geri verdiHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN