BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu olay sözleriyle ilgili ilk kez konuştu

Abdulkadir Selvi, Alman Focus dergisine Türkiye'yi şikayet etmekle suçlanan Kılıçdaroğlu'nun eleştirilere verdiği yanıtı köşesinde aktardı.

Abone ol

Hükümet, Kılıçdaroğlu'nun Alman FOCUS Dergisi'ne yaptığı açıklamada "Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yok" sözlerini eleştirdi.

FOCUS: CHP RÖPORTAJA ONAY VERDİ

Alman Focus dergisi, tekzip gönderildiği iddia edilen röportajın CHP onayıyla yayımlandığını açıkladı.

Tartışmalar sürerken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan Kılıçdaroğlu, "OHAL döneminde kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını söyledim" dedi.

Kendisine karşı bel altı kampanya yürütüldüğünü savunan Kılıçdaroğlu eleştirilere böyle yanıt verdi:

"OHAL VARKEN CAN GÜVENLİĞİ YOK"

(Focus dergisindeki mülakat) Benim, ‘Türkiye’de Alman turistler için can ve mal güvenliği olmadığı’ dediğim şeklinde sunulmuştu. Böyle bir ifade söz konusu değil, olamaz da. Ancak ben Türkiye’de hukuk devletinin olmadığını, OHAL döneminde kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını sadece o dergiye söylemedim. Ben bunu TBMM’de 4 genel başkanın olduğu oturumda da söyledim. Ben bunu her salı günü grup toplantısında da söyledim. Ben bunu işadamlarının, sanayicilerin karşısında TOBB’da da söyledim.

DEMEYE DEVAM EDECEĞİM

Başbakan Sayın Binali Yıldırım da vardı, sayın bakanlar da. Söz konusu Alman medyası olunca inanmadığım şeyleri mi söylemeliydim? Buradaki amaç Adalet ve Kalkınma Partili Ayhan Oğan’ın, Türkiye Cumhuriyetimizle ilgili söylediklerini gündemden düşürmek. Bunun için tamamen bana karşı bel altı bir kampanya yürütüyorlar. OHAL devam ettiği sürece Türkiye’de can ve mal güvenliği yoktur demeye devam edeceğim.

RÖPORTAJDA NE VARDI?

Alman muhabirin “Bir araştırmaya göre Almanların yüzde 90’ı Türkiye’de tatil yapmak istemiyor; çünkü yanlış bir tişört veya yanlış bir fıkra yüzünden tutuklanmaktan korkuyorlar. Bu korku yerinde bir korku mu?” sorusuna Kılıçdaroğlu böyle yanıt vermişti:

“Maalesef böyle bir havanın gerçekten olduğunu tespit ediyorum. Ben uzun zamandır Türkiye’de şu an hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını, ne can ne de mal güvenliği olduğunu söylüyorum.”