BIST 10.939
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu o sözü neden söyledi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hakkında düzenlenen fezlekeyi eleştirdi

Abone ol

İNTERNETHABER- Silivri Cezaevi'nde 'Silivri Toplama Kampı' dediği ve yargıçları etkilediği gerekçesiyle hakkında fezleke hazırlanan ve fezlekesi TBMM Başkanlığı'na ulaşan Kemal Kılıçdaroğlu restini çekti:

"Buradan meydan okuyorum:

Sayın Recep Tayyip Erdoğan: Yüreğin varsa dokunulmazlığımı kaldır. Hesabını vereceğim."

Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi'ne 'Silivri Toplama Kampı' demesinin nedenini de Balyoz Darbe Planı davası dosyasına giren bazı örneklerle açıkladı.

HİKMET ÇİÇEK'TEN ÖRNEK VERDİ

"Balbay ve Haberal'ı ziyaret ettikten sonra Silivri Toplama Kampı'nda adalet olmadığını söylemiştim. Hakimlerin davaları kan davalarına dönüştürdüklerini söylemiştim. Ben söyleyince fezleke düzenlendi. Nedeni de Silivri Toplama Kampı demem.

Bir kişi var. Hikmek Çiçek.

İddianamede tutuklama nedeni yazmıyor ama tutuklanıyor. Muhalefet şerhi yazılıyor. Suçlama yok ama biz tutuklayacağız diyorlar. Vicdanlarıyla karar vermiyorlar. Onun için Silivri'de adalet gerçekleşmez diyorum.

BİR CD VAR DİYORLAR...

Bir CD var ortada. İddiaya göre, 2002-2003'te hazırlanmış. Cami bombalayacaklarmış ya. Caminin etrafındaki kameraların görüntüleri var o CD.

Hakkında suçlamalar olanlar İBB'ye soruyor. 'Bu caminin etrafına kameralar ne zaman konuldu' diye. Yanıtta 2005 deniliyor. Kim diyor 'AKP'li belediye' diyor.

DAHASI DA VAR

O CD'de 'emniyetli cep telefonları kullanılacak' deniliyor. Emniyete soruyorlar. Emniyetli cep telefonları 2 Aralık 2008'de kullanılmaya başlanıyor.
O CD'de sokak isimleri veriliyor. İBB'ye sokakların isimlerinin veriliş tarihleri de soruluyor. İBB 'Meclis kararıyla 2007'de verildi' diyor.

İşte bu yüzden oraya Silivri Toplama Kampı diyoruz. Orada adalet, insan hakları yok.

BIRAK BU PALAVRALARI

Başbakan  ne dedi? 'Seçilmişleri atanmışlara ezdirmeyeceğiz.' Bırak bu palavraları, bu milletin verdiği oylarla seçilen adam hapiste değil mi?

Buradan meydan okuyorum! Yüreğin varsa kaldır dokunulmazlığı hesabını vereceğim.