BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47

Kılıçdaroğlu madene indi

Kılıçdaroğlu madene indi

Chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, manisa'nın soma ilçesinde darkale maden ocağında, yerin 550 metre altına inerek maden işçileriyle yeni yılı kutladı. kılıçdaroğlu, madende acı bir tablonun bulunduğunu, çok sayıda işçinin asgari ücretle çalıştığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu madene indi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde Darkale maden ocağında, yerin 550 metre altına inerek maden işçileriyle yeni yılı kutladı. Kılıçdaroğlu, madende acı bir tablonun bulunduğunu, çok sayıda işçinin asgari ücretle çalıştığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu madene indi

Uyar Madencilik tarafından işletilen, asansörü bulunmayan ocağa madenci kıyafetleri ve baretini giyerek, yaya olarak inen Kılıçdaroğlu, 550 metre aşağıda kömürün çıkarıldığı bölüme kadar indi.
Kılıçdaroğlu madene indi

Burada işçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, madendeki çalışma şartları ve üretim koşulları hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Kılıçdaroğlu daha sonra mola yerine geçerek kuru pasta, börek ve baklavadan oluşan sofrada, işçilerle birlikte yeni yıla girdi.

Kılıçdaroğlu madene indi

Madende çalışmanın ne demek olduğunu anlamak için madene inmek gerektiğini, bunun anlatmakla anlaşılamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, madende maske takılmasına rağmen ter yoluyla toza maruz kalındığını söyledi.