BIST 10.251
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.407,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Fakıbaba'yı ziyaret etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret etti.

Kısas belde belediyesince organize edilen "Kısas 8. Aşure ve Kültür Etkinliklerine" katılmak üzere bu kentte bulunan Kılıçdaroğlu, şehre girer girmez program dışında Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti.

Fakıbaba tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, başkanlık makamında bir süre görüştü. Şanlıurfa Belediyesi Şeref Defterine izlenimlerini yazan Kılıçdaroğlu'na mırra (acı kahve) ikram edildi. Başkan Fakıbaba Kılıçdaroğlu'na mırra takımı hediye etti.

Fakıbaba'yı son derece mütevazı ve alçak gönüllü bir kişi olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanlığı'na seçildiği dönemde basında çıkan ''Fakıbaba'nın partilerine geçeceği'' haberlerini hatırlatması üzerine, ''Fakıbaba bir halk adamı, halka ve Şanlıurfalılara hizmet ediyor, bizim adımız da Cumhuriyet Halk Partisi, yani halkın partisi, halkla kucaklaşmak istiyoruz. Partimize geçmesi konusu tabii ki kendi düşüncesi, elbette aramızda görmekten sevinç duyarız'' diye konuştu. Öte yandan Başkan Fakkıbaba, Kılıçdaroğlu'nu diğer temaslarda yalnız bırakmadı.

YOKSUL AİLEYE 600 LİRA VAAT

Daha sonra topluca istifa eden CHP il teşkilatına gönlünü almak için giden Kılıçdaroğlu, burada toplanan vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, vatandaşlara aile sigortası sözü verdi. İktidar olmaları durumunda yoksul her aile için her ay 600 lira bankaya yatırma sözü veren Kılıçdaroğlu, "Bu memlekette toprağımız var, suyumuz var, bereketli insanlarımız var. Fakirlik neden peki? İyi yönetilmediği için işsizlik var. Buradan sürekli göç veriliyor, başka yerlere gidiyor çoluk çocuk yazın çalışmak için. Bunu önlemek için aile sigortasını getiriyoruz, her yoksul ailede kadının banka hesabına en az 600 TL para yatıracağız.'' dedi.