BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın izinde

CHP, Başbakan Erdoğan'ın demokratik açılım çalışmalarının benzerini hayata geçiriyor.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin yeni dönem politikalarını anlatmak üzere bugün ilk olarak gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelecek.

İstanbul'daki toplantıda, soruları da cevaplayacak olan CHP lideri, hafta sonu sanat, edebiyat ve iş dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak. Davetliler arasında Sezen Aksu gibi referandumda 'evet' diyeceğini açıklamış ünlüler de var.

Ali Koç ve Ali Sabancı da davetliler arasında yer alıyor. Toplantılara partinin eski liderleri Deniz Baykal, Altan Öymen ve Hikmet Çetin'in de katılacağı öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile söylem ve politikalarında önemli değişikliğe giden CHP, AK Parti'nin yıllardır uyguladığı 'parti içinde ve dışında diyalog' stratejisine başladı. Kılıçdaroğlu, Abant'ta yapılan milletvekili kampının ardından bu kez toplumun değişik kesimleriyle bir araya gelmeye hazırlanıyor. Toplantılarda, toplumun CHP'den beklentileri sorgulanacak, partinin yeni söylem ve politikaları da izah edilecek. Görüşmeler, CHP'nin 2011 genel seçimleri öncesinde belirleyeceği yol haritasının şekillenmesine de katkı sunacak.

CHP'nin, medya temsilcilerine gönderdiği davetiyede, "Kılıçdaroğlu, 14 Ekim 2010 Perşembe günü saat 20.00'de İstanbul Ortaköy'de Radisson Hotel'de gazetelerimizin ve televizyonlarımızın saygın temsilcileri, genel yayın yönetmenleriyle görüş alışverişinde bulunmak ve sorularını yanıtlamak istemektedir. Katılımınızdan memnuniyet duyacağız." denildi. Kılıçdaroğlu'nun medya zirvesi için Yeni Akit Gazetesi dışındaki tüm yayın organlarına davetiye gönderdiği belirtildi. Hafta sonu yapılacak toplantı için davetiye gönderilen isimler arasında ise Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Sezen Aksu, Zülfü Livaneli, Ali Koç, Ali Sabancı, Cem Kozlu, İbrahim Kutluay'ın da yer aldığı kaydediliyor.