BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Başbakan'dan neden randevu istedi?

CHP lideri Kürt sorunu ile ilgili hazırladıkları çalışmayı sunmak için Başbakan Erdoğan'dan randevu istediklerini açıkladı.

Abone ol

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi'nin bugünkü konnuğu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Her zamankinden farklı olarak medya mahallesi yerine Ankara'da siyasetin gündemini belirleyen  konuların tartışıldığı programda CHP lideri Kürt sorunu ile ilgili hazırladıkları çalışmayı sunmak için Başbakan Erdoğan'dan randevu istediklerini açıkladı.

Ayşenur Arslan'ın Faruk Loloğlu ile Sevgin Tanrıkulu tarafından hazırlanan ve Kürt Sorununun Çözümü İçin Yol Haritası olarak adlandırılan raporun ayrıntılarını sorduğu programda Kılıçdaroğlu Başbakan ile görüşme talep ettiklerini söyledi.

SARIGÜL SORUSUNA NE YANIT VERDİ?
Ayşenur Arslan'ın "Mustafa Sarıgül ile ilgili çok soru geliyor. Sarıgül CHP'ye dönecek mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

"Sayın Sarıgül partimizin üyesi değil. O yüzden yorum yapmak şık olmaz. Benim genel başkanlığımla beraber geçmişteki kırgınlıkları kapatmak istiyoruz. Sarıgül partimize gelmek isterse bizim itirazımız olmaz."

Arslan'ın "peki özel bir çağrı olacak mı Sarıgül'e" şeklindeki sorusuna ise CHP lideri farklı bir yanıt verdi:

"Hayır, özel bir çağrı olmaz. İsterse gelir üyelik başvurusu yapar. Kabul ederiz."

"Bu yol haritasında içerik yok. Sadece usul ile ilgili bir çalışma bu." diyen Kılıçdaroğlu, canlı yayında sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP'DEN KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YOL HARİTASI

"35 yıldır yaşanan bir sorun var. Hükümet programında tek satır bir  çözüm önerisi yok. Sorunun önündeki en büyük engel siyaset kurumu. Çünkü biz siyasiler hiç çözüm üretmedik, askere polise havale ettik. Nasıl parlamentoda anayasa için bir uzlaşma komisyonu kuruluyorsa, benzer bir yapı kurulabilir diye düşünüyorum. Parlamento'da partilerin hepsinin katıldığı bir komisyon ve parlamento dışında bir akil adamlar komisyonu kurulabilir. Adına  ne dediğimiz önemli değil. Parlamento dışındaki komisyon herkesle  görüşüp gelip deneyimlerini aktarmalı. Sonra da gelip parlamentodaki yapıya bir çözüm önerisi getirmeli.



6.20120601124719.jpg

BAŞBAKAN'DAN RANDEVU TALEP ETTİM

Ayşenur Arslan'ın "Bu önerinize bir sıcak yaklaşım bekliyor musunuz hükümetten?" sorusuna ise programın en heyecanlı yanıtını verdi Kılıçdaroğlu:

"Sayın başbakan toplumsal uzlaşma ile çözülebilir bu dediğimde neyi kastettiğimizi sormuştu. İki değerli arkadaşımız çalıştı. MKYK da görüşüldü. sonra da TBMM'ye götürüp teslim ettik. Sayın Çiçek de olumlu bakıyor bu öneriye. Ben Sayın Erdoğan'dan randevu talep ettim. "

Arslan'ın Özellikle bu konuyu konuşmak için randevu istediniz öyle mi? diye sorması üzerine ise CHP lideri şöyle sürdürdü sözlerini:

"Evet. Bu sorun tek başına siyasi iktidarın çözebileceği bir sorun  olmaktan çıkmış. Şehit anaları neden çözmüyorsunuz diye soruyor. Bizim yapmamız gereken de konuşmak çözmek için çalışmak... Umarım en kısa zamanda randevu verir."