BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu: Altan kardeşler niye hapiste?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu, FETÖ'den tutuklu yazarların serbest bırakılmasını istedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'den tutuklu yazarlarla ilgili açıklamaları yine olay oldu.

Geçtiğimiz aylarda partisinin Adana mitinginde, FETÖ'den tutuklu yazarları alkışlatan Kılıçdaroğlu, yine benzer bir çıkışta bulundu.

ERGENEKON BALYOZ'DA TARAF GAZETESİNİN ROLÜ

Kılıçdaroğlu, TSK'ya Balyoz kumpasının kurulmasında payı olmakla suçlanan Taraf'ın tepesindeki Ahmet Altan'ın da aralarında olduğu FETÖ'den tutuklu yazarların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında sözü tutuklu yazarlara getirdi. CHP lideri sözlerine söyle devam etti:

"NAZLI ILICAK ALTAN KARDEŞLER NİYE HAPİSTE?"

"Tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi yazarlarının eşleri burada. Gazetecilerin hapiste bulunması hepimiz açısından üzüntü verici. Onlarla onur ve gurur duyuyoruz. Gözaltına aldınız, tutukladınız. Yüz gündür iddianame yok. Nasıl bir adalet bu? Belli ki bir yerden olur bekliyorlar. Veya iddianameyi geciktirerek gözdağı vermeye çalışıyorlar. Cumhuriyet savcıları... Siz cumhuriyetin gereğini yapın birilerinin birilerini kölesi, iktidar sopası olmayın. Geç gelen adalet en büyük adaletsizliktir. Hiçbir gazetecinin hapiste olmasını istemeyiz. Murat Aksoy, Nazlı Ilıcak, Altan Kardeşler, Ali Bulaç niye hapiste? Onların bir an önce kapalı cezaevinden yarı açık cezaevine dönmesini bekliyoruz. Çünkü Türkiye su anda yarı açık cezaevi.. "

Kılıçdaroğlu daha sonra referandumda halkı oyuna sunulacak anayasa değişikliğiyle ilgili eleştiri ve itirazlarını böyle dile getirdi:

15 YIL İKTİDARSINIZ

"Şu soruyu her gittiğiniz yerde sorun: 15 yıldır iktidarsınız. Parlamentodan çıkarmak isteyip de çıkaramadığınız kanun oldu mu, yok. O yüzden bu değişikliğin sebebi ne?

TELEVİZYON KANALINDA TARTIŞALIM

Sayın Binali Yıldırım'a soruyorum cevap yok, Sayın Bahçeli'ye de soruyorum cevap yok. AKP'liye soruyorum, ondan da cevap yok. Niye bunu milletin önüne getiriyorsunuz? Arzu ettikleri bir televizyon kanalında, siyasi parti liderleri bir araya gelsinler tartışalım. Medeni bir şekilde televizyonlara çıkalım, bu değişikliğin Türkiye'nin lehine mi aleyhine mi olduğunu tartışalım. 

Diyorlar ki, 'Bu değişiklikle çift başlılığı kaldıracağız'. Devlette çift başlılık olmaz. Yaptıkları çift başlılığı anayasal hale getirmek. Ne olacak, hem başkan, hem partinin genel başkanı, tarafsız, hem taraflı. Başkanı kim temsil edecek, vali ve partisinin il başkanı. Bu anlattıklarım doğru değildir diyorlarsa çıkıp söylesinler.

UCU AÇIK BİR MACERA

Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirseniz Türkiye’yi bir maceraya sürüklemiş olursunuz. O Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinin 12’sini cumhurbaşkanı tayin ediyor. Gelen felaketin boyutlarını bilmeniz için bunları anlatıyorum. Türkiye bir maceraya sürüklenmemelidir. Ucu açık bir macera… Neyin ne olacağını kimse bilmiyor.

MİLLETİN HANGİ SORUNUNU ÇÖZECEK

Bu anayasa değişikliği milletin hangi sorununu çözecek? İşsizlik, terör sorununu çözüyor mu; hayır. Bu referandum bir partinin meselesi değildir. Bu referandum bir memleket meselesidir, demokrasi meselesidir. Benim de demokrasiye de ihtiyacım var başka partiye oy verenlerin de ihtiyacı var. Bu karar hepimizin ortak kararı. Bu karar bir siyasi partinin olayı değildir. Bu referandum bir seçim referandumu değildir. Bir siyasi partiyi seçmiyoruz, demokrasiye oy veriyoruz. Bu seçimin sağı, solu yok. Ya demokrasi, ya tek adam rejimi. 

KILIÇDAROĞLU SÖYLERSE DOĞRUYU SÖYLEYECEK

Tek adam rejiminin son örneği Hitler'dir. Ben bunları anlattığım zaman, milletin kafası karşıyor diyorlar. Hiç kimse endişe etmesin, Kılıçdaroğlu söylerse doğruyu söyleyecek. Ben anlatmak zorundayım, onlar da desinler ki, 'Kılıçdaroğlu'nun şu sözü yanlış'. Ama diyemiyorlar.