BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.467,72
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu: Adalet çok önemli bir kavramdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önceleri AK Parti’nin Türkiye’de değişim yapmak istediği ama CHP’nin engel olduğu algısı bulunduğ...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önceleri AK Parti’nin Türkiye’de değişim yapmak istediği ama CHP’nin engel olduğu algısı bulunduğunu ancak bugün gelinen noktada değişimi ve dönüşümü savunan partinin CHP olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ABD’nin başkenti Washington’daki temasları kapsamında Amerikan-Türk Konseyi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya katıldı. Burada kürsüye davet edilen Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, ülkelerin ekonomilerinin sadece iç politikayla oluşturulmadığını dış politikanın da ekonomi üzerinde büyük etkileri olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dünyanın çok sorunlu bir bölgesinde yer aldığını, bir anlamda enerji kaynaklarının ortasında bulunduğunu ve bütün dünyanın gözünün bu bölgede olduğunu belirtti. Bölgenin sürekli bir çatışma alanı görünümünde olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bulunduğu bölgede çok sağlıklı ve tutarlı bir dış politika izlemesi, gereğin de ötesinde bir zorunluluk. Suriye’de sorun var, Irak’ta sorun var, İsrail’de sorun var, İran’da sorun var, Mısır’da son olarak sorun çıktı. Ve sorunlu bir dış politika Türkiye ekonomisini olumsuz etkiliyor. Oysa Türkiye kendi bölgesinde bütün bu sorunların aşılmasına önemli katkıda bulunabilir. Bunu yapabilirse ekonomi açısında büyük başarılara da imza atmış olur” dedi.
Kendisine yöneltilen bir soru üzerine adaletin çok önemli bir kavram olduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konfüçyüs’ün, “Adalet kutup yıldızı gibidir yerinde durur ama bütün evren onun etrafında döner” sözünü alıntılayarak, “Adaletin yara aldığı yerde siz demokrasiyi zaten kuramazsınız. Adalet bizim ülkemizin temel sorunlu alanlarından birisidir. Özgürlük ve demokrasinin geliştiği ülkede yabancı yatırımcılar çok daha rahat gelir ve yatırım yaparlar. Adalet için özellikle hukukun üstünlüğü için elbette çalışacağız. Sesimiz ne kadar çıkıyor onu bilmiyorum ama sesimizi daha fazla çıkarmaya özen göstereceğiz” ifadelerini kullandı.