BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 17 Aralık operasyonunu kimin yaptığını açıkladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Haşim Kılıç'ın sözlerine destek verdi ve 17 Aralık operasyonuyla ilgili ilginç bir açıklama yaptı.

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "17 Aralık operasyonunu paralel devlet yaptı deniliyor. 17 Aralık operasyonunu, bu devletin vicdanı yapmıştır. Bu devlet sıradan bir devlet değil, gelenekleri olan bir devlettir." açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanları toplantısına katıldı. Toplantıdan önce Kılıçdaroğlu, basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirdi.

Yerel seçimde oy oranlarında artış olduğunu ancak sonuçların parti olarak bekledikleri gibi olmadığını, belirten Kılıçdaroğlu, "2009'a göre oylarımızda artış var. Ama beklediğimiz oranda değil Yüzde 30 bandına yaklaştığımızı görüyoruz. Totaliter bir rejim ile karşı karşıyayız. Sözde bir diktatörün yüzüne, bir diktatör özentisinin yüzüne hukuk devletinin ne olduğu söylendi. Yargının, siyasal iktidarın yada egemen güçlerin arka bahçesi olmaması gerektiği özenle çizildi. Türkiye bu noktaya gelmişse hepimizin oturup yeniden konuşması lazım. Hukuk savunmaya geçmişse, bu ülkede bir şeyler var. Yargının en tepesindekiler kaygısını dile getiriyorlar. Sadece bir kişinin kaygısı değil. O da söyledi. AYM'deki bütün yargıçların ortak kaygısı ve söylemi. Türkiye, bu noktaya gelmişse, hepimize düşen yeni ek görevler var demektir" diye konuştu.

"ZALİMLERE KARŞI ADALET MÜCADELESİ VERİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Zorbalara karşı, özgürlük mücadelesi veriyoruz. Diktatörlere karşı, demokrasi, zalimlere karşı adalet mücadelesi veriyoruz. Kolay bir mücadele değil. Son seçimlerde biz AKP devleti ile yarıştık. Valisiyle kaymakamıyla" dedi.

"17 ARALIK OPERASYONUNU DEVLETİN VİCDANI YAPMIŞTIR"

Kılıçdaroğlu, "17 Aralık operasyonunu paralel devlet yaptı deniliyor. 17 Aralık operasyonunu bu devletin vicdanı yapmıştır. Bu devlet sıradan bir devlet değil, gelenekleri olan bir devlettir. Paralel devlet yaptı, paralel devlet yaptı deniliyor" dedi.

"SONUÇLARDAN MEMNUN DEĞİLİZ MORALİMİZİ BOZMADAN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ"

Seçim sonuçlarının parti olarak bekledikleri gibi olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir oy bile bizim için çok önemlidir. Halka adanmış bir oydur. Sonuçlardan memnun değiliz bu bizim moralimizi bozmayacak daha fazla çalışacağız" diye konuştu.

"1 MAYIS'DA TOMALAR, BİBER GAZLARI YARALANANLAR OLACAKTIR"

Kılıçdaroğlu, "Tipik örneğini 1 Mayıs'ta göreceğiz. Tomalar, biber gazları yaralananlar olacaktır" dedi.

TÜRKİYE, BAKANLARIN ÇOCUKLARININ TÜRKİYE'Sİ DEĞİL BERKİN ELVANLARIN TÜRKİYE'Sİ OLACAK

Kılıçdaroğlu, "Türkiye yeni bir Türkiye, bakanların çocuklarının Türkiye'si mi, Berkinlerin mi Türkiye'si olacak? Biz bakanların çocuklarının Türkiye'sini değil, Berkin Elvanların Türkiye'si olacak. Çocukların özgürce sokağa çıkıp, konuşabildiği bir Türkiye. Bunu savunacağız" açıklamasında bulundu.

"MÜCADELEMİZİ BİR SEFERBERLİK ANLAYIŞI İÇİNDE YAPACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "Biz mücadelemizi bir seferberlik anlayışı içinde yapacağız" dedi.