BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Kıdemli Albaya Ergenekon gözaltısı

Ergenekon, muvazzaflara sıçradı. Dün gözaltına alınan Albay'ın Ergenekon soruşturmasında gözaltına alındığı belirtildi.

Abone ol

Ergenekon soruşturmasında Erzincan’dan yazın Eskişehir’e atanan Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu gözaltına alındı. Albay Gençoğlu'nun makamında, evinde ve yazlığında aramalar yapıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın isteği doğrultusunda Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Cumhuriyet savcıları ile bazı askeri savcılar Alay Komutanlığı'na gitti.

Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, gözaltına alındı.
Erzincan Alay Komutanlığı görevinden 30 Ağustos’ta Eskişehir'e atanan Kıdemli Albay Gençoğlu'nun, Erzincan'daki bir çalışmayla ilgili olarak gözaltına alındığı ve Erzurum'a götürüleceği öğrenildi.

MAKAMINDA, EVİNDE VE YAZLIĞINDA ARAMA

Öte yandan, Gençoğlu'nun makamı, konakladığı lojmanı ile Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki yazlığında aramalar yapıldığı bildirildi. Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısın'ın talimatıyla gözaltına alınan Kıdemli Albay Gençoğlu'nun makamında yapılan aramadan sonra cumhuriyet savcıları, askeri savcılar ve yetkililer, Arifiye Mahallesi'ndeki lojmana geçti.

Polisler, savcıların, askeri yetkililerin ve avukatın nezaretinde Kıdemli Albay Gençoğlu'nun konakladığı lojmanda arama yapmaya başladı.
Öte yandan, Kıdemli Albay Gençoğlu'nun, Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Özaydınkent sitesindeki yazlığında da arama yapıldığı öğrenildi.

AVUKAT: MASUM OLDUĞUNU İFADE EDİYOR

Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun avukatı Erol Halka, müvekkilinin, kamuoyunda bilgi kirliliği olduğu için açıklama yapmasını istediğini belirtti şöyle konuştu:

''Erzincan'da gerçekleşen ve Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında müvekkilim Gençoğlu gözaltına alındı.

Burada yapılan işlem müvekkilimin ifadesinin alınması, sorgulanması işlemi değil tamamen yasal prosedürler içinde gözaltına alınması işlemidir. Soruşturma gizli olduğundan detaya giremiyoruz. Yasal işlemler, hukuka aykırı bir durum söz konusu değil. Muhtemelen yarın askeri görevliler nezaretinde Erzurum'a götürülecek.

Kendisi tertemiz, pırıl pırıl bir şahıstır. Bu soruşturmanın sonucunda kendisinin aklanacağını ümit ediyoruz. Kendisi de tamamen masum olduğunu ifade ediyor.''

Halka, gazetecilerin ''Arama sırasında kimler vardı?'' diye sorması üzerine, ''Aramalarda askeri savcılar, askeri hukuk müşaviri de hazır bulundu. Başsavcı, başsavcı vekili ve ilgili savcılar vardı'' dedi.