BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
HABER /  MEDYA

Kezban Hatemi'yi ürküten afiş

Kezban Hatemi, çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamalarda paralel yapıdan provokasyon beklediğini söyledi.

Abone ol

Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Kezban Hatemi, paralel yapıdan provokasyon beklediğini belirtti. Hatemi, 6-7 Ekim olaylarında paralel yapının okullarında hiç anlamı yokken “Roboski’nin hesabı sorulmalı” afişi asıldığını söyledi.

24 TV’de Fadime Özkan’ın moderatörlüğünde ‘Yüz Yüze’ programında Hukukçu Kezban Hatemi ile gündeme dair ön önemli konular masaya yatırıldı.

CUMHURBAŞKANI ÇÖZÜME GEÇİLDİĞİNİ VURGULAMAK İSTEDİ

Kezban Hatemi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” sözlerini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı’nın Kürt sorununun artık olmadığını, çözüme geçildiğini kast ettiğini söyleyen Hatemi şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı, bireysel haklar üzerine konuştu. Bu da birlikte demokratikleşme, yeni Türkiye’nin yeniden inşasını yapma, bunu yaparken de el ele birlikte yapma... Dolayısıyla bunu kast ediyor. Ne sorunu? İşte birlikte çözüyoruz.”

SÜRECİ CUMHURBAŞKANI BAŞLATTI

Çözüm sürecini Cumhurbaşkanı başlattığını söyleyen Hatemi şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı seçilip Balkan konuşması yaptığında iki önemli şey söyledi:

1-Paralel yapı ile bizzat ilgileneceğim. İnlerine gireceğim.

2-Çözüm süreci benim konum.

Çözüm sürecini Cumhurbaşkanı başlattı. Bunun aksini söyleyebilecek kimse varsa ben de aydınlanayım.”

“Sürecin asıl sorumlusu hiç şüphesiz hükümet ve Cumhurbaşkanı’dır. Dolayısıyla, devletin ciddi anlamda sorumluluğu var. Ve bu sorumluluk öyle sadece tek meseleden üzerinden değil. “Ben sorumluyum bu işte. Senin adımlarının net şekilde göreceğim. Bunun birinci şartı silahsızlanma” diyor.”

PARALEL YAPIDAN PROVOKASYON BEKLİYORUM

6-7 Ekim olaylarında paralel yapının okullarında “Roboski’nin hesabı sorulmalı” afişi asıldığını söyleyen Hatemi, paralel yapıdan provokasyon beklediğini belirtti. Hatemi, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Provokasyonu üçüncü göz ve istemeyen gruplar ve paralel yapılanmadan halen bekliyorum. Benim telefonumda var. Paralel yapının okullarında hiç anlamı yokken “Roboski’nin hesabı sorulmalı” diye 6-7 Ekim olaylarında amblem asılmış. Fotoğrafını gönderdiler, dehşete düştüm. Bunları görmezden gelemeyiz. Paralel yapı çözüm sürecinin akışını değiştirebilecek güce sahip değil. Biz akiller olarak il gittiğimiz gün Dicle Üniversitesi dedi ki; “provokasyon da aynı onların işiydi.” Yörenin akilleri devrede. Orada temsiliyet sadece PKK’nın değil.”