BIST 9.560
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.468,29
HABER /  GÜNCEL

Kerkük kan gölü: 28 ölü

Irak’ın kuzeyinde bulunan Kerkük kentinde otomobille düzenlenen bir intihar saldırısı ve yol kenarına koyulan bombanın patlaması sonuc...

Abone ol

Irak’ın kuzeyinde bulunan Kerkük kentinde otomobille düzenlenen bir intihar saldırısı ve yol kenarına koyulan bombanın patlaması sonucu 28 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.
Çifte bombalı saldırı dün akşam saatlerinde meydana geldi. Bir intihar saldırganı Kerkük’ün güneyinde yer alan Vahid Huzeyren bölgesindeki bir kontrol noktasında içerisinde bulunduğu aracı patlattı. Patlama ve sonrasında çıkan yangın nedeniyle çevredeki araçlarda ve binalarda ağır hasar oluştu. Bunun ardından Kerkük kentinin girişine yakın bir yerde yol kenarına yerleştirilen ikinci bir bomba daha patladı. Saldırılarda 28 kişi ölürken 25 kişi ise yaralandı.
Yerel sağlık idaresi tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin çoğunun komşu kentlerdeki çatışmalardan güneydeki daha güvenli bölgelere kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mülteciler olduğu belirtildi. Patlamaya kurban gidenler arasında ayrıca Kürt güvenlik güçlerine mensup 6 kişinin de yer aldığı ifade edildi.
(İHA)