BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Kereviz suyunun mucizesine bakın

Kereviz suyunun mucizesine bakın

Ker dönemin trend birkaç besini vardır. Instagram videolarından sağlık bloglarına kadar konu olan, dünyaca ünlü yıldızların güzellik iksiri olarak anlatılan kereviz suyu kürü hakkında sizin fikriniz nedir? Gerçekten mucize midir? 7 ya da 21 gün boyunca sürekli aç karna kereviz sapı suyu içmek zayıflatır mı? Kereviz suyu nasıl yapılır, nelere dikkat edilmeli

Kereviz suyunun mucizesine bakın

Her besinin kendine has faydaları vardır. Kereviz suyunu böyle popüler yapan şey ise, kerevizin besin değerleri ve vücuda sağladığı faydalardır. Kerevizde önemli miktarda A, C, K vitaminleri, potasyum, folat ve folik asit mineralleri bulunur. Bunların yanında önemli kabul edilen, pek çok bilimsel çalışmaya konu olan flavonları içerdiğinden antioksidan özelliği oldukça yüksek olan sebzelerden biridir.

Kereviz suyunun mucizesine bakın

Yaklaşık %95 oranında su içerdiğinden kalorisi oldukça düşüktür. Ödem atmaya yardımcıdır. Özellikle kereviz suyunun tüketiminde de vurgulanan nokta; flavon içermesi sayesinde kronik inflamasyonu gidermeye yardımcı olmasıdır.

Kereviz suyunun mucizesine bakın

Antioksidan etkisi sayesinde serbest radikallerle savaşır. Metabolik olarak karaciğer, safra ve bağırsaklarda da önemli etkilere sahiptir. İçerdiği enzimler sindirimi rahatlatırken, mide zarının iyileşmesine ve yenilenmesine katkı sağlamaktadır. Midedeki hidroklorik asidi artırarak besinlerin daha kolay, fermente olmadan sindirilmesini sağlar. Bu da bağırsaklarda gaz oluşumunu engelleyerek, sağlıklı bakteriler için uygun ortam hazırlanmasına yardımcı olur.

Kereviz suyunun mucizesine bakın

Kalsiyum ve silisyum minerallerini içermesi ile kemik ve dişler için faydalıdır. Hasar görmüş kemiklerin onarımına destek olur. Sodyum, potasyum dengesi ile kan basıncının düşürülmesinde oldukça etkilidir.