BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.396,73
HABER /  GÜNCEL

Kerem: Fenerliler bile özür diledi!

Kırmızı kart mağduru Samsunspor’un kalecisi Kerem İnan, artık bu aşamadan sonra tek tesellisinin ceza almaması olacağını söyledi.

Abone ol

Fenerbahçe maçında hakem Serdar Tatlı’nın verdiği hatalı karar ile oyundan atılan Samsunspor’un kalecisi Kerem İnan, artık bu aşamadan sonra tek tesellisinin ceza almaması olacağını söyledi.

Samsunspor-Fenerbahçe karşılaşmasında Fenerbahçeli Nobre ile ceza sahasında karşı karşıya kaldığı pozisyonda maçın hakemi Serdar Tatlı tarafından Nobre’yi düşürdüğü gerekçesi ile oyundan atılan Samsunspor’un kalecisi Kerem İnan, bu aşamadan sonra kendisini teselli edecek tek şeyin ceza almaması olacağını söylüyor. Maçtan sonra çok üzüldüğünü, sinir krizleri geçirdiğini anlatan Kerem, “Çok acı duydum, canım yandı. Ancak eşimin desteği ile kendimi toparladım. O bana her şeyin geride kaldığını söyledi, daha iyisini yapabileceğimi söyledi.” dedi. Maç sonrasında Fenerbahçelilerin de aralarında olduğu çok sayıda kişiden telefon aldığını aktaran Kerem, “Hiç beklemiyordum, uzaktan yakından, tanıyan tanımayan o kadar telefon aldım ki. Hepsi bu durumu içine sindiremiyor, benim mağdur olduğumu söylüyordu.” diye konuştu. Basını çok takdir ettiğini anlatan Kerem, “Bu kadar ilgi göstereceklerini sanmıyordum. Bir şeyden bahsedildi. Türkiye’de futbolcular dürüst olabilir mi?’ dendi. Ben böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum. Mesela hiçbir oyuncunun bir hakeme giderek ‘hocam ben düşürülmedim’ diyeceğini sanmıyorum. Çünkü Türkiye dürüst değil. Bir futbolcu böyle yapsa taraftarı, camiası ona sahip çıkmaz ki. Bu davranışını ödüllendirmez ki. Aksine belki de dışlarlar onu.” dedi. Kerem, bunun hayatındaki ikinci kırmızı kart oduğunu belirterek, “Geçen sene aynı sahada aynı kalede Antepspor maçında aynı pozisyonda yine haksız kırmızı kart görerek oyundan atılmıştım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Mağduriyetim giderilsin

Önüne bakmaya çalıştığını dile getiren Kerem, “Benim tek isteğim var, mağduriyetimin giderilmesi. Ben zaten bir kere cezalandırılmışım. Sahada yok yere olmayan bir ceza bana kesildi. Bunun devam ettirilmeyip mağduriyetimin giderilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.” dedi. Türk kalecilerinin Türkiye’deki yabancı sempatizanlığı sebebiyle oynama şansının az olduğunu ifade eden Kerem, “Benim asıl isyanım bunun çok iyi bir döneme denk gelmesi. Ben bir çıkış yakalamışım, hiç gol yemeden üst üste 4 maç geçirmişim. Buna rağmen haksız yere alın terimle aldığım kalemi bırakmak zorunda kalıyorum.” şeklinde konuştu.

Maç sonrasında hakem Serdar Tatlı’nın Samsunspor camiasından özür dilemesi gerektiğini söylediğini hatırlatan Kerem, “O da açık yüreklilikle bunu söyledi. Kendisine teşekkür ediyorum. Böylece nasıl bir karakterde olduğunu hepimize gösterdi.” dedi. İspanya liginde benzer bir durumda haksız yere cezalandırılan oyuncuya daha sonra ceza verilmediğini bildiğini aktaran Kerem, “Bana göre Serdar Tatlı gibi bir hakem bu pozisyonu görmeli idi. Nobre ile benim aramda 20-30 santim vardı. Türk futbolunda bir şeyler değişecek ise artık benim olayım buna bir örnek olmalı. Bu sebeple ilk kez bana ceza verilmemeli.” diye konuştu. Küçük olarak adlandırılan Anadolu kulüplerine karşı hakemlerin daha kolay düdük çaldığını vurgulayan Kerem, “Aynı pozisyonda bir büyük takım kalecisine bu kadar kolay düdük çalıp kırmızı kart gösterip oyundan atabilirler miydi?” diye sordu.

Kerem’e ceza
verilmemeli

Samsunspor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca, Fenerbahçe karşılaşmasında kırmızı kart görerek oyun dışı kalan kaleci Kerem'e gelebilecek cezanın kendisini üzdüğünü söyledi. Avrupa'da, bu tür durumlarda oyuncunun cezasının iptal edildiğini ifade eden Arıca, "Umarız Türkiye'de de bir ilk olur ve Kerem'e ceza verilmez.'' diye konuştu. Öte yandan Samsunspor, Vestel Manisaspor maçının hazırlıklarını, elverişsiz hava şartları nedeniyle Manisa'da sürdürecek.

Haber: Yasin Çanakcı
Kaynak: