BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kenya'da saldırılar: 13 ölü

Kenya'nın kıyı şeridindeki Lamu bölgesinde saldırıların yaşandığı ve 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Şu ana kadar saldırıları üstlenen olmadı. Fakat bu yıl bölgedeki başka saldırıları İslamcı Eş-Şabab örgütü üstlenmişti.

Abone ol

Kenya'nın kıyı şeridindeki Lamu bölgesinde saldırıların yaşandığı ve 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

BBC'nin Nairobi'deki muhabiri Dennis Okari, Mpeketoni'nin yakınlarındaki Hindi'de bazı evlerin yandığını ve Gamba'da da bir polis merkezinin saldırıya uğradığını belirtiyor.

Kenya Kızılhaç Örgütü iki farklı saldırı sonrasında 13 kişinin öldüğünü açıkladı.

Şu ana kadar saldırıları üstlenen olmadı. Fakat Lamu bölgesinde bu yıl başka saldırılar gerçekleşmiş ve İslamcı Eş-Şabab bu saldırıları üstlenmişti.

Görgü tanıkları onlarca silahlı militanın Cumartesi gecesi Lamu bölgesindeki Hindi kasabasına gelip etrafa ateş açtığını belirtti.

Bölgedeki polis yetkilisi Abdallah Şahasi Reuters haber ajansına yaptığı açıklama militanların ayrım gözetmeksizin ateş açtığını doğruladı.

Bölgedeki bazı evlerin ve hükümet binalarının ateşe verildiği belirtiliyor.

Kenya'da geçen ay Lamu bölgesinde İslamcı militanların otellere ve polis merkezine saldırması sonucu 60'tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Yine aynı bölgedeki sahil kenti Mpeketoni yakınlarında düzenlenen başka bir saldırıda ise 5 kişi ölmüştü.

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ise, saldırıdan yerel siyasi grupları sorumlu tuttu.

Muhalefet partileri bu iddiaları reddediyor.

Kenya komşusu Somali'de Eş-Şabab militanlarına karşı gerçekleştirilen operasyonlara 2001 yılından beri yardım etmesiyle örgütün saldırılarına hedef oldu.