BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27

Kendisi her derde deva!

Kendisi her derde deva!

Ülkemizde özellikle salatalara katılarak tüketilen, küçük ama sağlık açısından çok önemli bir Akdeniz bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor.

Kendisi her derde deva!

Maydanozun Kalp Sağlığına Faydaları: Bünyede yüksek miktarda bulunan amino asit, damar ve dolayısı ile kalp sağlığını tehdit eder. Maydanozda bulunan folatlar ise amino asitleri zararsız moleküllere dönüştürerek, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bunun yanında vücudu inmelere ve koroner krizlere karşı dirençli hale getirir.

Kendisi her derde deva!

Maydanoz Kansere Yakalanma Riskini Azaltır: Düzenli olarak maydanoz tüketmek, cilt, sindirim sistemi, meme ve prostat kanseri gibi kanserin farklı çeşitlerine yakalanma riskini azaltır. Kayda değer derecede içerdiği anti kanser özelliği ile bilinen apeginen maddesi güçlü bir antioksidandır. Bu ve diğer maddeler yardımıyla iltihaplara karşı da etkili bir besin kaynağıdır.

Kendisi her derde deva!

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Maydanoz içerdiği esansiyel yağlar aracılığı ile kalıcı iltihaplara karşı etkilidir. İltihaptan kaynaklanan hastalıklara yakalanma oranını düşürür ve bağışıklık sitemini genel anlamda korur.

Astım Hastalığına Faydalıdır: Maydanozun astım hastalığına da iyi geldiği söylenmektedir. Özellikle maydanoz suyunun astım ataklarının şiddetini azalttığı ve bronşları açtığı söylenir.

Kendisi her derde deva!

Damarları Koruyucu Özelliği Vardır: Maydanozun kalp sağlığına olan faydaları anlattığımızda, bünyede bulunan fazla miktarda amino asitlerin zararlı olduğunu söylemiştik. Amino asitler, aynı şekilde damarlar için de büyük bir tehdit oluştururlar. Bu asitler kanda çok fazla miktarda olduklarında kalp krizi ve felç riskini arttırmaktadırlar. İşte bu tür asitlerin seviyesini maydanozda bulunan B vitamini dengeler ve damarları amino asidin oluşturacağı risklerden korur. Bol miktarda içerdiği beta karoten sayesinde ayrıca kılcal damarlar için de iyi gelmektedir.