BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,04
ALTIN 2.447,12
HABER /  GÜNCEL

Kendime kıyamadım Şevket niye kıydı?

CHP'nin engelli vekili Şafak Pavey, Çandar'ın böylesine riskli bir operasyonu kabul etmesine şaşırdı.

Abone ol

CHP'li vekil Pavey, üzüntüsünü ve şaşkınlığını "Ben kendime kıyamadım, Şevket nasıl kıydı?" sözleriyle dile getirdi.

Çift kol ve bacak nakli yapılan ancak hayatını kaybeden Şevket Çandar'ın ölümü herkesi üzüntüye boğdu. Ölümle birlikte organ nakli tartışmaları yeniden alevlendi.

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, üzücü gelişme sonrası sol kolu ve ve bacağı olmayan Pavey'i aradı. Aydıntaşbaş, köşesinde Pavey'in ssözlerine yer verdi:

"Bu çok riskli bir ameliyattı. Kendi tecrübemi anlatayım. Bana da geçirdiğim kaza nedeniyle 12 yıl önce İsveç'te bir doktor grubundan benzer bir teklif gelmişti. Sol koluma kemik transplantasyonu teklif ettiler. Ama yan etkileri çok ağırdı ve vücudun adapte olabilmesi için 3-4 yıl inanılmaz ağır ilaç takviyeleri gerekiyordu. Sağlığımın darbe yiyeceğini, çok sarsılacağımı açıkça söylediler. Sinirler büyümüyor ve orası beslenmiyor. Kangren riski de vardı. Ben tek kol için bile cesaret edemedim. Denek olmamaya karar verdim. Üniversiteye devam etmeyi tercih ettim. Acaba Şevket'e hayati tehlike olduğu söylendi mi? Ben o zaman kendi hayatımı o ameliyattan daha önemli gördüm, kendime kıyamadım; Şevket niye kıydı? Acaba kolsuz ve bacaksız değersiz olduğunu mu düşündü?"

BATI TERKETTİ, TÜRKİYE MEYLETTİ!

Şafak üzgündü:

"Batı bu ameliyatları çok önce denedi, test etti ve vazgeçti. Bu alandaki en önemli gelişme artık uzuv nakli değil, kök hücre. Şevket'e neler anlatıldığını bilmiyorum. Ama bu işlerde insan hakları odaklı, ahlaki bir duruş gerekiyor..."