BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  GÜNCEL

Kenan Sofuoğlu'ndan olay olan 'emirerlerim' fotoğrafı için açıklama

AK Parti Sakarya Milletvekili eski motorsiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu, instagramdan yaptığı 'emirerlerim' paylaşımı olay olunca yeni bir açıklama yaptı.

Abone ol

Kendisi için hazırlanan ve 'milletvekili' yerine 'senatör' yazan kartviziti paylaşınca olay olan Kenan Sofuoğlu bu sefer de instagram hesabından 'emirerleri'ni paylaştı. Kenan Sofuoğlu söz konusu kare tepki alınca "Siyasete biraz espiri katmaya çalıştım" diyerek kendini savundu.

EMİRERLERİM... Kenan Sofuoğlu Instagram hesabının hikaye bölümünden karşısında el pençe divan duran iki kişinin fotoğrafını "Emirerlerim" notuyla paylaştı. Yaptığı esprinin yanlış yerlere çekileceğini farketen Kenan Sofuoğlu kısa süre sonra paylaşımını kaldırdı.

SİYASETE ESPRİ KATMAK İSTEMİŞ... Kenan Sofuoğlu, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Fotoğrafla siyasete espri katmak istediğini belirten ve eleştirilerin yanlış anlamalar üzerine yapıldığını ifade eden Milletvekili Sofuoğlu, "Siyasete biraz espri katmak amacıyla yapmış olduğum paylaşım, kastının ötesinde anlamlara taşınmıştır. Tabi ki bunu kesinlikle doğru görmüyorum ancak lüzumsuz tartışmalara sebebiye vermemek için bu paylaşımı 4 dakika içinde kaldırdım. Yanlış anlama üzerinden gelen eleştirilerin, başımın üstünde yeri var. Hususen yanlış anlama kastiyle gelen eleştirileri milletin vicdanına havale eder saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

DANIŞMANLARI KİM?
Kenan Sofuoğlu'nun 'emirerlerim' dediği danışmanlarından biri Semih Bostanoğlu. Sofuoğlu danışmanıyla ailecek görüşüyor.

VEKİL MAAŞINI ALMIYOR
Kenan Sofuoğlu milletvekili maaşı almayan Meclis'teki tek isim. Bu konudaki kararını şöyle açıklamıştı:
-Milletvekili maaşımı almayacağım, ihtiyaç duyulan yerlerde kullanacağım. Milletvekilliği listesine girdiğimde bu kararı almıştım. “Nereden geldiğimi iyi bilen biriyim. Böyle bir araçla buraya gelebiliyorsanız, milletvekili maaşına ihtiyacınız yoktur” dedim. Spor otomobilimle mesaj verdim. Milletvekilliğini mevki ve makam için değil, liderimizin nazik davranışı üzerine kabul ettim.

LAMBORGINI İDDİASI
Kenan Sofuoğlu'nun zaman zaman meclise gitmek için de kullandığı Lamborgini marka aracı da tartışma konusu olmuştu. "Vergi vermemek için arabasını eşinin üzerine yaptığı” ortaya çıkınca Kenan Sofuoğlu şunları söylemişti:
-Art niyetli konuşanlar eğer Kanuna aykırı davranışım varsa karşıma çıksınlar. Değeri 2.5 milyon lira. Vergiler de üzerinde olsaydı 5 milyon liraydı. Eşim yabancı. Devletimizin yabancı vatandaşlara tanıdığını hakkı kullandık, araç için develetimize 700 BİN DOLAR teminat verdim. Hakkı ve imkânı olan gidip alsın.

Kenan Sofuoğlu Hollandalı eşiyle nasıl tanıştı? Kaç motorsikleti kaç arabası var?