BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü kaç gün sürecek?

Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan İstanbul'a yürüyor. Peki Ankara - İstanbul arası kaç kilometre, bu yol kaç günde yürünür? Daha önce Aylin Kotil iki kent arasını yürümüştü. İşte yürüyüş hesaplamaları;

Abone ol

ANKARA Güvenpark'tan İstanbul'a yürümeye başlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaç günde Maltepe'ye varır? Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşle ilgili farklı tahminler var.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlatılan adalet yürüyüşüne çok sayıda partili ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ailesi de katılıyor.

Peki Ankara - İstanbul arası kaç kilometre, Kılıçdaroğlu kaç günde İstanbul'a varır?

Ankara ile İstanbul arası 429 kilometre. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 4 saat 52 dakika sürüyor. Uçakla ise 350 km olan yolculuğu yaklaşık olarak 57 dakika sürede tamamlanıyor. Hesaplamalara göre Güvenpark'tan Maltepe Cezaevine yapılacak yürüyüş normal bir durumda 19 gün sürüyor. Daha önce Aylin Kotil iki kent arasını ancak bu kadar sürede tamamlayabilmişti.

24 İLE 28 GÜN ARASI DENİYOR
Kemal Kılıçdaroğlu'nun her gün 18 kilometre yürümesi planlanıyor. Kılıçdaroğlu geceleri de çadırda konaklayacak. CHP liderinin yürüyüş temposuna göre 24 ile 28 arasında İstanbul'a varması bekleniyor.

Daha önce 2013 yılının Temmuz ayında seçim barajının düşürülmesi için İstanbul'dan Ankara'ya (eski İstanbul-Ankara yolu) yürüyen Aylin Kotil, yürüyüşünün 18. gününde Ankara'nın merkezine ulaşmıştı. Aylin Kotil, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek yaklaşık 440 kilometre yol geldiğini söylemiş. Yol boyunca 880 bin adım attığını belirtmişti.