BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.492,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kemal Kılıçdaroğlu'nu tutuklayacaklar mı?

Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpasında kurye olmakla suçlanan Kılıçdaroğlu'nun tutuklanabileceği iddialarını değerlendirdi.

Abone ol

CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına neden olan MİT TIR'ları davası Kılıçdaroğlu'na uzanacak mı?

KILIÇDAROĞLU KURYE Mİ?

İddialar Kılıçdaroğlu'nun, Enis Berberoğlu'nun Can Dündar'a MİT TIR'ları görüntülerini ulaştırdığı 27 Mayıs'tan 10 gün önce 17 Mayıs'ta Zaman gazetesine yaptığı ziyarette, söz konusu görüntülerin kendisine FETÖ'nün elebaşı firari Ekrem Dumanlı tarafından kendisine verildiği, CHP liderinin de flash bellekteki görüntülerin Enis Berberoğlu aracılığıyla Can Dündar'a iletilmesini sağladığı yönünde.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu yaptığı açıklamalar tartışmaları alevlendirdi. Erdoğan'ın "Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın" şeklindeki sözleri, gözlerin Kılıçdaroğlu'na çevrilmesine neden oldu.

AHMET HAKAN: AKILDAN BİLE GEÇİRİLMESİN

Berberoğlu'nun konuşması halinde Kılıçdaroğlu'nun tutuklanacağı iddiası konuşuldu. Sıcak konuyu köşesinde değerlendiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Böyle bir şey neye yol açar?" sorusuna böyle yanıt verdi:

"Neye yol açmaz ki? En basitinden...
- Huzursuzluğun daha da artmasına...
- Gerginliğin daha da tırmanmasına...
- Cepheleşmenin daha da keskinleşmesine...
- Demokrasinin daha da zedelenmesine...

Yol açar. Hani eski bir reklam filminde “Aklından bile geçirme” diye bir slogan vardı ya... Türkiye’yi, Türkiye’nin barışını, Türkiye’nin bütünlüğünü düşünen bütün aklıselim sahibi insanlara sesleniyorum: Akıldan bile geçirilmesin! Aman ha aman!"

CHP'den 'içeriden bilgi geldi 'diyen Erdoğan'a yanıt