BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı: Belgelerin hepsi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarına ilişkin açıkladığı belgeler tartışılırken, Parti Meclisi toplantısında elinde başka belgeler olduğunun da işaretini verdi.

Abone ol

CHP'nin 2017 yılının son Parti Meclisi toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. Basına kapalı yapılan toplantıda Kılıçdaroğlu'nun elinde başka belgeler de bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre basına kapalı olarak yapılan toplantıda kurultay süreci ile Kılıçdaroğlu’nun haftalık grup toplantısında açıkladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’ndaki bir şirkete para transferlerine ilişkin belgeler tartışıldı.

BELGELERİN HEPSİ GERÇEK
Kılıçdaroğlu, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede elindeki belgelerin hepsinin gerçek olduğunu belirterek, Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin, “Para geldiğini kabul ediyor. Bu daha vahim” ifadesini kullandığı öğrenildi. Elinde başka belgeler de bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, önümüzdeki günlerde bu konunun daha çok tartışılacağını ifade ederek, “Para Türkiye’den dışarı gidiyorsa etik ve ahlaki değil ama gelmesi daha vahim. Bu durumda ya kara para aklamak, ya da daha az vergi ödeme söz konusudur. Bu kötü bir sonuç doğurur. Kara para aklama varsa evrensel hukukun alanına girer” şeklinde konuştuğu belirtildi. 

ZARRAB'IN TANIK OLDUĞU DAVA KONUŞULDU
Toplantıda, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı, Rıza Zarrab’ın da tanık olduğu dava da konuşuldu. Kılıçdaroğlu’nun, davayı izleyen CHP’liler için partide özel bir görevlendirme yapılmadığını belirterek, “Zarrab konusu hassas bir konu, bu dava ile ilgili herkes konuşmasın, sadece belirli arkadaşlar bu konuda konuşsun” dediği öğrenildi.

Toplantıda Olağan Kurultay’ın tarihi de belirlendi. Kurultay’ın 3-4 Şubat 2018 tarihinde yapılması kararı benimsenirken, Kurultay öncesi 2018 Ocak ayında son kez PM toplantısı yapılması kararlaştırıldı.