BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.434,12
HABER /  GÜNCEL

Kemal Burkay'dan şok PKK itirafı!

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, PKK'nın 2004'te ülkeyi terk edeceğini ama buna karşılık devletin şu zaman ile kıyaslanırsa nasıl ters bir politika izlediğini açıkladı

Abone ol

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, ”Bu süreçte PKK'nın silah bırakması önemli ama yeterli değil” dedi.

Kemal Burkay, Harbiye'deki Crowne Plaza Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında "Bu süreçte PKK'nın silah bırakması önemli ama yeterli değil. Sonuçta 200 yıllık bir sorunu sadece PKK'dan ibaret görmek yanlış olur. PKK'nın silah bırakması, Kürt sorununun çözülmesi anlamına gelmez" diye konuştu. Kürtlerin, azınlık olmadığını kaydeden Burkay, "Kürtlere, alt kimliğin uygun görülmesi eşitsizliktir. Çok önemli önyargılar var" ifadesini kullandı.

Burkay, "Büyük ihtimalle yeni kanlı eylemler yaşanabilir. Bu başlı başına önemli bir sorun" dedi.

DEVLET PKK'YA İZİN VERMEDİ

Devlet 2004'te PKK'nın silah bırakmasını istemedi. Devlet PKK'ya "Silahınızla sınır dışına gidin" dedi. PKK bu isteğe uydu. Devlet, PKK sınır dışına geçerken "500 kişi kalsın, lazım olur" dedi. Yıllar geçtikten sonra nedeni anlaşıldı. İçeride Şemdin Sakık, başka çeteler vardı. Hayat boşluk kabul etmez. 500 kişi muhalefet yapacaklara karşı kullanılır. Bunu hükümet de BDP de PKK da biliyor.

ÖCALAN SAVAŞ KARARI ALDI, SAVAŞACAĞIZ

2002'de bu iç iktidar mücadelesiydi ve PKK kullanıldı. Öcalan'ın avukatı Mahmut Şakar, askeri helikopterle Kandil'e geçer. PKK'nın kongresine katılır ve "Öcalan savaş kararı aldı, savaşacağız" der. Oradakiler şaşırırlar, çünkü savaş 1999'da bırakılmıştır. Nizamettin Barış, Osman Öcalan, Gani Yılmaz dağı terk eder. Süleymaniye'ye geçer. "Savaşalım" diyenler kalır ve savaşa devam ederler. Geldiğimiz noktada AK Parti silahları susturmak istediğini söylüyor. PKK silahları bırakacaksa uzlaşmak lazım.