BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Keçiörenlilerin en büyük derdi

Ankara Keçiörenliler belediyeye geçen bir yılda bin 200 sorun iletti. Sorunların başında...

Abone ol

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşayan vatandaşlar 1 yıl içinde belediyeye bin 200'ün üstünde sorun iletti, 217 vatandaş da 'işsizim' başvurusu yaptı.

Keçiören Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla oluşturulan Ak Masa, halkın sorunlarıyla birebir ilgileniyor.

Birime 1 yıl içinde bin 248 kişi başvuruda bulundu. Vatandaşlar en çok işsizlik ve altyapı sorunlarını iletirken, 287 kişi Fen İşleri Müdürlüğü, 49 kişi Zabıta, 18 kişi İmar, 30 kişi Park ve Bahçeler, 43 kişi Sosyal Yardımlar birimlerine müracaatta bulundu. Arayan vatandaşlar bilgilendirilerek, işlem tamamlandıktan sonra başvuru sahibinden teyit alındı.

Keçiören Belediyesi, ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilmesi için kendisine 1 ay içinde 234 başvuru yapıldığını, bu başvuruların Büyükşehir Belediyesi tarafından 211'inin yapıldığını açıkladı. 1 ay içinde gelen bin 248 başvurudan bin 74'ü yapılırken, 174 müracaat hala bekliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Keçiöreh Belediye Başkanı Mustafa Ak, belediye olarak Keçiörenlilerin meselelerine hızlı ve somut çözümler üretmek amacıyla belediye bünyesinde Ak Masa birimini oluşturduklarını, Ak Masa'yla Keçiörenlilerin belediye ile olan ilişkilerinin daha da güçlendiğini ifade etti. Başkan Ak, "Halkımızın derdi bizim derdimizdir. Keçiören'i Keçiörenlilerle birlikte yönetme hedefimizin ve hemşehrilerimizin meselelerinin kısa yoldan çözümünü sağlamak amacıyla Ak Masa'yı oluşturduk.

Halkımızla belediyemiz arasında bir köprü olan Ak Masa sayesinde sorunlardan daha çabuk haberdar oluyor ve çözüm için daha çabuk müdahale edebiliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın istek, öneri ve şikayetlerini bekliyoruz" diye konuştu.