BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.515,12
HABER /  GÜNCEL

KCK sorumlusu ÇYDD'den burslu çıktı

KCK operasyonunda gözaltına alınan ve KCK'nın Ankara Sorumlusu olduğu öne sürülen İ.T.'nin, ÇYDD ile bağlantısı ortaya çıktı.

Abone ol

KCK soruşturması kapsamında 10 Ocak'ta eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve KCK'nın Ankara Sorumlusu olduğu öne sürülen İ.T.'nin, ÇYDD ile bağlantısı ortaya çıktı.

Sokak faaliyetlerini ve eylemleri yönlendirdiği iddia edilen İ.T.'nin teknik takibe takılan konuşmaları eylem hazırlığını deşifre etti. İ.T.'nin ev araması sırasında, adı Ergenekon operasyonunda "PKK'lı öğrencilere burs veriyor" şeklinde geçen ÇYDD'den burs aldığını gösteren bir belge de ele geçirildi.

Milat Gazete'nin haberine göre tüm yurtta KCK'ya yönelik operasyonlar aralıksız sürerken soruşturma dosyasında yer alan bilgi ve belgeler dikkat çekici bağlantıları deşifre ediyor.

KCK soruşturması kapsamında 10 Ocak'ta eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, gözaltına alınan İ.T.'nin ÇYDD ile bağlantısı ortaya çıktı.

cydd.jpg

EV ARAMALARINDA ELE GEÇİRİLEN ÇYDD BELGESİ

Operasyon sonrası Ankara sorumlusu olduğu iddia edilen İ.T.'nin ev araması sırasında adı Ergenekon operasyonunda sık sık PKK'lı öğrencilere burs verdiği şeklinde geçen ÇYDD'den burs aldığını gösterir bir belge ele geçirildi. Soruşturma dosyasına giren belgelerde İ.T.'nin ÇYDD tarafından burs talebinin kabul edildiğini gösteren 'kabul formu' belgeler arasında yerini alıyor.

ÖNCE BURS SONRA ETKİNLİK

Kabul formu incelendiğinde İ.T.'nin ÇYDD'ye burs için yaptığı başvurunun kabul edildiği gözükürken, aldığı paranın karşılığı olarak derneğin tüm faaliyetlerine katılması gerektiği vurgulanıyor. ÇYDD'nin etkinliklerinin duyuru panosundan takip edilmesini istenirken, İT.'nin faaliyetlere katılmadığı takdirde aldığı bursun kesileceği belirtiliyor.

İ.T'NİN VERDİĞİ TALİMATLAR DOSYADA

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Ankara'daki sokak faaliyetlerini yönlendirdiği iddia edilen İ.T.'ye ait evde molotof kokteyli yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış malzemeler ele geçirilmişti. İstihbarat birimlerinin uzun süredir takibinde olduğu anlaşılan İ.T.'nin, verdiği talimatlar da soruşturma dosyasında yerini aldı.

İşte o talimatlardan bazıları:

İ.T.: Ben dikkatimi çeken bir kaç noktayı belirteyim, yerelin eylemselliğine ve genelin eylemselliğine değinmek lazım. Şimdi araba yakma eylemleri Ankara'da gerçekleşen bir eylemsellik değil. Ha alt zemini hazırlanır bir arabayı yaktığınızda sisteme nasıl bir mesaj verilir ve sistem üzerinde bunun tartışması yürütülür. Alt zemini yapılır arabalar da yakılır...

İ.T.: 4. Evre eğer halk savaşı başladığı zaman gelip Kızılay'da ya da orda burada araba yakmazlar yani gider bir belediyeyi komple imha eder ya da bir kaymakamlık komple imha edilir, yani 4. Evre böyle geniş bir konsept...

İ.T.'nin talimatları tartışma meydana getirmiş

İ.T.: Eylemsellikler bazında önce bunun alt yapısı hazırlanır. Heval, diyelim ki Altındağ'da mı gerçekleştirmek istiyoruz. Önce mesela halka gideceğiz,

B.C.: Pardon lafınızı... Bir şey diyeceğim de yani o biraz yanlış anlaşıldı. Hani biz tabi ki Altındağ'a gidip halkımızın olduğu yerde arabayı yakmayız. Yani gideriz Türklerin olduğu yere gideriz kendi halkımızın nasıl arabamızı yakalım?

İ.T.: Yani hani sadece ben örnek veriyorum hani diyelim ki Dikmen'de yakıyoruz. Bunun alt zemini artısı eksisi tartışılır bu yapılabilir. Ama bunu –hani- yapabilecek arkadaşın öncelikle bir ideolojik süzgeçten geçmesi lazım.

"KCK PKK/KCK'YA MİLİTAN YAĞIYOR

Türkiye genelinde yediği darbeler sonrasında örgüt sempatizanları tarafından da meşruiyeti sorgulanmaya başlanan KCK'nın, temel olarak PKK'nın dağ kadrosuna eleman temin etme arayışında olduğu iddia edildi. KCK Ankara sorumlusu İ.T.'nin, yardımcısı B.C.'ye verdiği talimatlar KCK'nın militan temini konusunda hangi noktada olduğunu gözler önüne seriyor.

İ.T.: İmha Konsepti her hafta en az 7- 9 arkadaşımızın şehit haberleri ana akım medya tarafından veriliyor. Bunun bir kısmı bizim arkadaşlar tarafından teyit ediliyor sonuçta kayıplar yaşanıyor biz de kayıpların giderilmesi noktasında belki GERİLLALAŞMA isteyen arkadaşlarımız da olabilir. Dolayısıyla bizim bu, bu yönlü aslında tedbirimiz bu yönü olmalı yani. Ha mahallelere dönük olarak da halka inme noktasında da hani heval B.C.'nin hani yanlış söyleminden ama doğru aslında ifade etti sonrasında hani PKK'li hem arıyoruz hem yaratıyoruz. Şimdi PKK'li arıyoruz dediğin noktada o zaman demek ki kaybolan birileri var ki hani ulaşmaya çalışıyoruz gibi bir izlenim yaratılıyor. Öyle değil biz herkes bizim için çalışma alanıdır.