BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kayıp uçakla ilgili şok iddia

239 yolcuyla kayboldu! Onlarca gemi gece gündüz onlar arıyor. Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı ise ilginç bir açıklama yaptı ve uçağın geri dönmüş olabileceğini söyledi.

Abone ol

Güneydoğu Asya'da farklı ülkelere ait onlarca gemi, Kuala Lumpur - Pekin seferi sırasında denize düştüğüne kesin gözüyle bakılan yolcu uçağının enkazını arıyor. Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı ise ilginç bir açıklama yaptı ve uçağın geri dönmüş olabileceğini söyledi.

Toplam altı ülkeye ait irili ufaklı en az 50 geminin Güney Çin Denizi'nde bir buçuk günden bu yana yürüttüğü arama çalışmalarına rağmen, uçağın enkazına hala ulaşılamadı. Arama kurtarma çalışmalarına Malezya, Vietnam, Çin, Singapur, Filipinler ve Endonezya tarafından gönderilen gemilerin yanı sıra, çeşitli tiplerde uçak ve helikopterler de katılıyor.

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 yolcu uçağı, taşıdığı 239 kişiyle önceki gün 12.21'de (TSİ 18.21'de) Kuala Lumpur'dan havalandı. Uçakla irtibat, Malezya ve Vietnam arasında deniz üzerindeyken yerel saatle 02.40'ta (TSİ 20.40'ta) kesilmişti.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANINDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Rodzali Davud, askeri radarın, Güney Çin Denizi üzerinde kaybolan Malezya uçağının geri dönmüş olabileceğine işaret ettiğini söyledi.

Davud, düzenlediği basın toplantısında, askeri radarın "uçağın muhtemel bir geri dönüş yaptığına işaret ettiğini" ifade ederken, uçağın rotasından ne kadar sapmış olabileceğine ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Malezya Havayolları Üst Yöneticisi Ahmed Cuhari Yahya ise pilotun geri dönmesi halinde hava trafik kontrol yetkililerini durumdan haberdar etmesi gerektiğini ancak yetkililerin herhangi bir tehlike çağrısı almadıklarını bildirdi.