BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kayıp bebek Azaria'yı dingo götürdü

Avustralya'nın en uzun süren cinayet davasında mahkeme kayıp bebek Azaria'yı dingo köpeklerinin öldürdüğüne kanaat getirdi.

Abone ol

Avustralya’da çok uzun yıllardır tartışma konusu olan bir şüpheli ölüm davasına son nokta konuldu.

Tıbbı tetkik ofisi 1980 yılında Avustralya Çölü’nde kaybolan 8 haftalık Azaria Chamberlain’in dingo adı verilen, yabani bir köpek tarafından öldürüldüğüne karar verdi.

Azaria yok olduktan sonra ebeveynleri bebeklerinin ölümüyle suçlanmış; anne de cinayet suçundan hüküm giymişti.

Daha sonra bölgede dingoların olduğuna dair kanıt sunulmasıyla anne serbest bırakılmış, ama kamuoyunun aklında soru işaretleri kalmıştı.

Lindy Chamberlain-Creighton hakkında mahkemede açık karar verilmiş olduğundan dolayı masumiyetinden şüphe duyulmasından rahatsız olan ebeveynler davaya yeni kanıt sunmuştu.

'Gerçekler açıklandı'

Masum olduğuna kanaat getirildikten sonra gazetecilere konuşan anne Chamberlain-Creighton, bu tartışmaların artık sonlanmasından dolayı çok rahatladığını belirtti.

Bebek Azaria’nın babası Michael Chamberlain da gerçeklerin artık açıklandığını söyledi.

Duruşma sırasında tıbbi tetkikleri sunan otopsi doktoru Elizabeth Morris, Azaria’nın ailesine baş sağlığı ve sabır diledi.

Avustralya’da dingo köpeklerinin saldırgan olmadığı önyargısı bulunmakta. Lindy Chamberlain-Creighton ise bu önyargının artık değişmesi gerektiğini açıkladı.