BIST 10.206
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.378,40
HABER /  GÜNCEL

Kayıp ABD'linin izini FBI buldu!

Sarai Sierra'nın kaybolmasıyla ilgili aranan ve son mesajlaştığı kişi olan 'Taylan' rumuzlu kişinin kimliği belirlendi.

Abone ol

Beyoğlu'nda kaldığı evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra(33)'nın FBI tarafından İstanbul Emniyeti'ne bildirilen, en son 21 Ocak'ta internet üzerinden konuşup buluşmak üzere yola çıktığı "Taylan" takma adlı kişinin kimliği belirlendi.

Kayıplar Büro Amirliği ekipleri tarafından sürdürülen soruşturmada, İstanbul'da 21 Ocak günü kaybolan Sarai Sierra ile iglili önemli bilgilere ulaşıldı.

Sarai'nin kocası Steven Sierra'nın gelmemesi üzerine şifresini bildiği karısının Gmail'deki adresine girerek İstanbul'da en son Taylan adlı kişiye mesaj attığı ortaya çıkmıştı. 21 Ocak günü Taylan adlı kişiyle Galata Kulesi civarında buluşmak için mesajlaşdığının öğrenilmesiyle polis Taylan üzerinde yoğunlaşmıştı. Yapılan incelemelerde Taylan ismiyle Gmail'de mail adresi bulunan kişinin kimliği tespit edildi.

GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında Taylan saat 16.00'da gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Taylan adlı kişinin genç kadının kaybolması ile ilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. Taylan, randevulaştığı ileri sürülen gün Sarai Sierra ile görüşmediğini de iddia etti.

CEP SİNYALİ ALINDI

21 Ocak'tan bu yana kayıp olan ABD'li kadın Sarai Sierra'nın cep telefonundan ilk defa dün saat 22.00 sıralarında kısa süreli sinyal alındıgı öğrenildi.