BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kavanozdaki kedi başını yedi!

Tayvanlı öğrenci kedisine verdiği ceza yüzünden hayvan haklarını harakete geçirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Tayvan'da yaşanan bir olay görenleri hayrete düşürdü. Evcil kedisi Kiki'yi cezalandırmak için kavanoza koyan genç öğrenci fotoğrafları facebook'da yayınlayınca hayvan hakları tarafından cezaya çarpıtıldı.

Tayvanlı bir üniversite öğrencisi kendisini kavanoza koyup fotoğrafını çekti. Çektiği fotoğrafı Facebook'da yayınlayınca olanlar oldu. Genç öğrenci ülkesinde hayvan istismarı suçundan suçlanıyor. Kiki Lin adındaki üniversite öğrencisi Kiki ismini taşıyan kedisine 'edepsizlik yüzünden cezalı' yazısı ile kedisinin kavanoz içindeki resmini yayınladı. Yüzü kavonuza yapışmış bir şekilde duran kedi yaşadığı deneyimden dolayı rahatsız ve üzgün olduğu apaçık belli oluyor.

kedi.20131226164651.jpg

Şok edici resmi gören İngiliz yetkililer hayvan hakları mahkemesine resmini koyan kullanıcıyı şikayet etti. Hayvan istismarından dolayı resimine birçok eleştiri alan Kiki Lin bir süre sonra ülke polisi tarafından kapısı çalındı. China Post adlı gazete ile üniversite öğrencisinin yaptığı hayvan istismarı ülkede yankı uyandırmış. Polis bu tepkileri dikkate alıp genç öğrenciyi hayvan istismarından dolayı gözaltına alındı. 

Savunmasında kedisine böyle bir eziyeti herzaman yapmadığını sadece bir kez bu şekilde bir şey yaptığını belirten üniversite öğrencisinin savunması bir işe yaramadı ve 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.