BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.421,93
HABER /  DÜNYA

Katliamın 6 yaşındaki kurbanları

Dünyayı dehşete düşüren ABD'deki ilkokul katliamında yaşamını yitirenlerin kimlikleri belli oluyor.

Abone ol

ABD'nin Connecticut eyaletindeki ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren 20 çocuktan 15'inin 6 yaşında olduğu açıklandı.

20 yaşındaki Adam Lanza'nın Sandy Hook İlkokulu'na düzenlediği baskında ölenlerin kimlikleri belirlendi. Saldırıda hayatını kaybeden 8'i erkek, 12'si kız 20 çocuğun 15'inin 6, 5'inin ise 7 yaşında olduğu bildirildi.

Kurbanlardan 6 yaşındaki Ana Marquez-Greene'in, ailesiyle 2 ay önce Kanada'da Connecticut'a geldiği öğrenildi.

Saldırıda ölen 7 yetişkinin ise kadın olduğu belirtildi. Ölenler arasında saldırgan Lanza'nın annesi, 47 yaşındaki okul müdiresi Dawn Hochsprung, 27 yaşındaki öğretmen Victoria Soto, okul psikoloğu 56 yaşındaki Mary Sherlach da bulunuyor,

Adli tıp yetkilileri, kurbanların hepsinin birkaç kez yarı otomatik tüfekle vurulduğunu bildirdi.

Yetkililer, cesetlerdeki yaraların şimdiye kadar gördükleri en korkunç yaralar olduğunu, çocuklardan ikisinin yakın mesafeden vurulduğunu kaydetti.

ANNESİNİN FOTOĞRAFI YAYINLANDI

ABD 'nin Connecticut eyaletinde bir ilkokulu basarak 20 çocuk, 6 eğitim görevlisi ve annesini öldüren 20 yaşındaki Adam Lanza 'nın yaşamıyla ilgili detaylar ortaya çıkıyor. 

ABC News, Adam Lanza'nın 2005'te çekilen bir fotoğrafına ulaştı, ardından da annesinin fotoğrafını yayınladı.

ABD'DE İKİNCİ SALDIRI ŞOKU... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

18718520.jpg

ABD'nin Connecticut eyaletinde kanlı bir katliam a kurban giden çocuk ve öğretmenlerin cesetleri okuldan çıkarılmaya başlandı. ABD'li yetkililer kurbanların kimliklerini de açıklamaya başladı.20 yaşındaki saldırgan Adam Lanza'nın kurşunlarına hedef olanlardan biri de 7 yaşındaki Anna Marquez-Greene oldu. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında 6 yaşındaki Grace McDonnell ve Jesse Lewis de var.

Öğretmen Victoria Soto, öğrencilerini kurtarmak için kendini kurşunlara siper etti. Okul müdürü Dawn Hochsprung ve rehber öğretmeni Mary Sherlach da, 20 yaşındaki katile engel olmak isterken feci şekilde can verdiler.

'KATİL İÇİNE KAPANIK VE OTİSTİK' 18724258.jpg

İngiliz Daily Mail gazetesi, 20 yaşındaki Adam Lanza 'nın bir çocukluk fotoğrafını yayınladı. İçine kapanık olan 20 yaşındaki gencin otistik olduğu iddia edildi.Adam Lanza, Sandy Hook İlkokulu'ndaki katliamı gerçekleştirmeden önce anaokulu öğretmeni olan annesini öldürdü. Yerel saatle 09.30'da iki silahla ilkokula gelen Lanza, önüne gelen herkese ateş etti. Saldırgan yaşları 5 ile 10 arasında değişen 20 çocuğu ve 6 eğitim görevlisini katletti.

İKİ YARI OTOMATİK SİLAHLA KATLİAM

Yarı otomatik Glock ve Sig Sauer silahlarıyla ilkokul ikinci sınıf öğrencilerinin üzerine ateş eden saldırgan, daha sonra intihar etti.

Polis saldırı sonrasında yaptığı incelemede Adam Lanza'nın aracında da bir tüfek buldu. Katliamı niçin gerçekleştirdiği henüz açıklanmayan saldırganın anne ve babasının ayrı yaşadığı, saldırıda üzerinde büyük kardeşinin kimliğinin çıktığı belirtildi.

SALDIRGANIN KARDEŞİ SORGULANIYOR

ABD polisi saldırganın kardeşi Ryan Lanza'yı gözaltına alarak, sorgulamaya başladı.Gece geç saatlere kadar süren çalışmaların sabah saatlerinde tamamlanmasının beklendiği cesetlerin de halen okulda olduğu açıklandı.

POLİS BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Connecticut polisinin New York saati ile sabah 08.00'de basın toplantısı düzenleyerek elde edilen bilgileri kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

KASABADA SUÇ ORANI DÜŞÜK

Saldırının gerçekleştirildiği okulun bulunduğu Newtown kasabasında yaklaşık 27 bin kişi yaşıyor. New York'tan yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan kasabada genel olarak orta ve üst gelir grubundan aileler yaşıyor.

Connecticut eyaleti sınırları içinde yer alan bölgenin ABD'nin en güvenli bölgeleri arasında gösterildiği ve suç oranlarının düşük olduğu belirtildi.