BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Kasımpaşa Novemberpasha olmasın

Dil Bayramı haftasında sahaya çıkacak olan Spor Toto Süper Lig takımları taşıdıkları pankartlarla “Doğru Türkçe kullanalım” mesajı verecek

Abone ol

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Şükrü Haluk Akalın, “Örneğin Kasımpaşa sahaya ‘Kasımpaşa Novemberpasha olmasın’, Beşiktaş, ‘Kartal Yuvası Türkçe Sevdalısı’ pankartlarıyla çıkacak” dedi. Bu doğrultuda binlerce kişinin stattan, milyonlarca kişinin ekran başından izlediği futbol karşılaşmalarında, Süper Lig takımlarının sahaya Türkçe’nin doğru kullanılması gerektiğine işaret eden pankartlarla çıkacak. Akalın, şöyle konuştu:

Galatasaray Şemsettin Sami’yi anacak

“Amacımız hem dil bayramını gündeme getirmek hem de o takımın Türkçe ile ilgisini vurgulamak ve insanları bilgilendirmek. Bu nedenle takımlar için özel cümleler hazırladık. Süper Ligin 6’ncı haftasında konuk takım sahaya ‘Dil bayramımız kutlu olsun’ yazısıyla çıkacak. Ama ev sahibi takım, örneğin Galatasaray, ‘Ali Sami Yen ve Sözlükçülüğümüzün Babası Şemsettin Sami’yi Saygıyla Anıyoruz’ pankartıyla çıkacak.

Beşiktaş’a “Kartal yuvası” pankartı

“Beşiktaş ise sahaya, ‘Kartal Yuvası Türkçe Sevdalısı’, Kasımpaşa, ‘Kasımpaşa Novemberpasha Olmasın! Dilimize Sahip Çıkalım’, Gençlerbirliği, ‘Geleceğimiz Olan Gençlerimize Temiz Türkçe Bırakalım’, Eskişehirspor, ‘Takımına Sahip Çıkan Eskişehir Yunus Emre’nin Diline de Sahip Çıkacaktır’, Bursaspor, ‘Dilimizin Mimarı Ahmet Vefik Paşa’yı Saygıyla Anıyoruz’ pankartlarıyla çıkacak. Fenerbahçe, Trabzonspor, Kayserispor ve Antalyaspor ise bu hafta başka anlaşmaları bulunduğundan lacivert beyazlı Dil Bayramı pankartlarıyla çıkamayacaklar.”