BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL

Kartopu Cinayeti Davası'nda karar Nuh Köklü kimdir?

Gazeteci Nuh Köklü'yü öldüren Serkan Azizoğlu, kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Gazeteci Nuh Köklü'nün öldürüldüğü 'Kartopu Cinayeti Davası'nda sanık Serkan Azizoğlu "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Azizoğlu'na iyi hal indirimi yapmadı, tutuksuz sanık Nazım Coşanar ise beraat etti.

Nuh Köklü, 17 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir dükkanının camına kar topu gelmesi nedeniyle dükkan sahibi tarafından kalbinden bıçaklanmış ve hayatını kaybetmişti.

NUH KÖKLÜ KİMDİR? - KARTOPU CİNAYETİ

Nuh Köklü (d. 1968, Ankara ; ö. 17 Şubat 2015, Kadıköy, İstanbul), Türk gazeteci yazar ve televizyoncu.

Köklü ilk olarak mesleğe Açık Radyo'da program ve yazarlarlığı yaparak başladı. Latin Amerika dönüşü gazeteciliğe geçerek Hürriyet ve Radikal gazetelerinde muhabirlik ve editörlük yaptı.

Daha sonra Sabah gazetesinde çalışmaya başladı. 13 Şubat 2009'da greve çıkan ATV-Sabah çalışanlarından olan Nuh Köklü, o dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası işyeri temsilcisiydi.

Köklü greve çıktıktan sonra işten çıkarılan 10 gazeteciden biriydi. Daha sonra NTV'de program editörü olarak çalıştı Mayıs 2014'te işten çıkarılana kadar bu görevine devam etti.

Kadıköy'de arkadaşlarıyla kar topu oynarken bir esnafın dükkanının camının kırılması sonucu yaşanan arbede esnasında bıçaklanarak öldürüldü. Ölümünden sonra Kadıköyde anısına bir heykel dikildi.