BIST 9.765
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,93
HABER /  GÜNCEL

Kartal'da 8 katlı bina çöktü! Binada 14 daire vardı ölü ve yaralılar var

İSTANBUL Kartal'dan gelen haber yürekleri ağza getirdi. Kartal'da 8 katlı bina çöktü, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Binada 14 daire bulunurken kayıtlara göre 43 kişinin burada yaşadığı belirtildi. Binanın çökmesinin ardından 2 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralı kurtarıldığı bildirildi

Abone ol

İstanbul Kartal Cevizli'de Bankalar caddesi Sema sokakta bulunan 8 katlı Yeşilyurt apartmanı çöktü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gece yarısı yaptığı açıklamayla, çöken binanın enkazından 1'i ağır 4 kişinin daha kurtarıldığını duyurdu. Böylece enkazdan yaralı kurtarılanların sayısı 11 oldu. AFAD ekipleri de enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Yardım bekleyenlerin seslerini duyurabilmesi için bina çevresinde toplanan kalabalık sessiz olmaları konusunda sürekli uyarılıyor. Yapılan açıklamaya göre binadaki 14 dairede kayıtlara göre, 43 kişi yaşıyordu. 

Olayın yaşanmasının ardından bölgeye gelen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı yaptıkları açıklamada önceliğin enkaz altındaki vatandaşların çıkarılması olduğunu belirtti. Gece yarısı açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, enkazdan 1'i ağır 4 kişinin daha kurtarıldığını duyurdu.

Vali Yerlikaya'dan 'çöken bina' ile ilgili flaş açıklama

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da daha önce yaptığı açıklamada, biri ağır olmak üzere 7 vatandaşın enkazdan yaralı çıkarıldığını açıklamıştı. Vali Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarına dair gazetecilere yaptığı açıklamasında, çalışmaların çok yoğun bir şekilde devam ettiğini anlattı. 

"9 YAŞINDAKİ ÇOCUKLA İLETİŞİM KURDUK"

Yerlikaya, enkaz altında 9 yaşında bir çocukla iletişim kurulduğunu, onunla konuşulduğunu ve en kısa sürede kurtarılacağını söyledi.

7 BİNA BOŞALTILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Kartal'da çöken binanın yanındaki binanın kurtarma alanına yıkılma ihtimali var. Çöken binanın yanındaki 7 bina tedbir amaçlı boşaltıldı 

YILDIRIM, SOYLU VE KURUM OLAY YERİNDEYDİ

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olay yerinde incelemelerde bulundular. 

Yıldırım, daha sonra yaptığı açıklamada, binanın bilinmeyen bir nedenle çöktüğünü dile getirerek, "Valimizin olay yerine hemen intikaliyle beraber, gerekli tedbirler alınmış. İtfaiye Daire Başkanlığı koordinasyonunda AFAD ekipleri başta olmak üzere kurtarma çalışmalarına başlanmıştır." diye konuştu.

YILDIRIM: TEDBİR ALMADAN İLAVELER YAPARSANIZ
BÜYÜK BİR RİSKLE KARŞI KARŞIYA KALIRSINIZ

Bu olay bize şunu gösteriyor, emniyet her şeyden daha önemli. Aşırı iştah yüzünden, kurallara, kaidelere, fennine, tekniğine uymadan, bir şey olmaz, benim temelim sağlam, demirim fazla diyerek hiçbir tedbir almadan ilaveler yaparsanız büyük bir riskle karşı karşıya kalmak kaçınılmaz oluyor. Bugün İstanbul'un depremden sakınmaya yönelik çok önemli bir sorun olduğunu biliyoruz. Acil 30 bin yapının depremsel dönüşüme ihtiyacı var.

5 SAAT SONRA KURTARILDI

Kartal'da çöken binanın enkazı altında kalanları çıkarmak için çalışmalar devam ediyor. Enkazdan yaklaşık beş saat sonra bir kadın sağ olarak çıkarıldı.

Yaralı olan kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Böylelikle 2 kişinin hayatını kaybettiği enkazdan kurtarılanların sayısı 11'e yükseldi. Enkaz alanında kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İSTANBUL VALİSİ: BİNANIN 3 KATI KAÇAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da olay yerine gitti. Vali Yerlikaya, "Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın 14 daire ve 43 vatandaşın kayıtlı olduğunu Kaymakamımız arz etti." bilgisini verdi. 

Binali Yıldırım'dan umutlandıran açıklama

 Yerlikaya, "Kartal Belediye Başkanı ve İmar Şube Müdürüyle de az önce görüştüm. Onlar bana belge de verdiler. Buranın 1992 yılından ruhsatlı olduğu, 5 katlıya ruhsat olduğunu ama daha sonra 3 kat kaçak yapıldığı ve iskansız olduğunu söylediler." açıklamasında bulundu.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada olayda 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralı kurtarıldığı bildirildi. İlerleyen saatlerde bu sayı 7'ye çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlattı. İstanbul Valiliği de enkaz çalışmalarının kolaylaştırılması için vatandaşların çevreden uzaklaştırılması yönünde bir açıklama yaptı. 



BİR KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Binanın en üst katında oturduğu tahmin edilen bir kadın, enkazın altından yaralı olarak çıkarılırken iki yaralıya daha ulaşıldığı öğrenildi. Umutları artıran bu gelişmeler, çalışmaları daha da hızlandırıldı.

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI: BİNADA 43 KİŞİ YAŞIYORDU

Çöken binada vatandaşların yaşadığı 14 daire ve binanın alt katında dükkanların olduğu belirtildi. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bina 1992 yılında ruhsat almış. Burayla ilgili bir yıkım kararı yok. Hemen yanında 3 parsel var yıkım kararı verilmiş. Kartal'da riskli raporu olup yıkılmayan bina yok. Ama bu binanın imar barışını biz göremiyoruz. Müracatını Bakanlık görebilir. Onun dışında bize herhangi bir müracaat yok. Yıkım kararı olan bir yer değil. 14 daire 43 kişinin yaşadığı bilgisi var. Şuan içeride kaç kişi var belli değil. En alta atölye ve atölyede kimse yok. Bina ayrıca bir başkan yardımcımızın akrabasının binası. Binayla ilgili bizim bildiğimiz öğrendiğimiz bir patlama sonucu çökmesidir. 1 yaralı çıkarıldı." dedi.

Kartal'da çöken binadan şoke eden görüntüler geliyor! Koca bina yola dağıldı