BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.388,97
HABER /  GÜNCEL

Kartal, Q7'yi garaja çekti!

UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Atletico Madrid'e 3-1 mağlup olan Beşiktaş'ta fatura Quaresma'ya kesildi...

Abone ol

Siyah-Beyazlı yönetimin, Madrid'deki maçın ilk 45 dakikasında Carvalhal'in tepkisini çeken Q7'yi süresiz kadro dışı bıraktığı bildirildi.

UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında İspanya'nın Atletico Madrid takımına 3-1 mağlup olarak çeyrek final şansını İstanbul'a bırakan Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma topun ağzında. Siyah-Beyazlı yönetim Madrid'deki maçın ilk yarısında tel tel dökülen Quaresma'yı süresiz kadro dışı bıraktığı kaydedildi.

Portekizli oyuncunun, bugün oynanacak Orduspor ve 15 Mart Perşembe günü yapılacak Atletico Madrid maçlarında forma giymeyeceği öğrenildi. Quaresma'nın sahalara ne zaman döneceği veya affedilip affedilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Beşiktaş'ın Atletico Madrid karşısında özellikle ilk yarıda ortaya koyduğu futbolun faturası ise ağır oldu. Teknik Direktör Carlos Carvalhal, hiçbir oyuncusunu bireysel olarak eleştirmeyeceğini söylese de taktik anlayışa uymayan Quaresma'yı yönetime şikâyet ettiği öğrenildi. Portekizli çalıştırıcının, sol bekte görev yapan Veli'ye yardım etmeyip oyunda kaldığı 45 dakika boyunca takımın adeta sol kanadının çökmesine neden olan Q7'yi devre arasında azarlayıp tartıştığı ifade edildi.

Ayrıca bugüne kadar iyi oynamadığı maçlarda bile taraftarlardan büyük sevgi gören Quaresma, Madrid'de tepki çekti ve yuhalandı. Yıldız oyuncu, maçtan sonra yaptığı açıklamada ise "Beni her zaman destekleyen taraftarımızın 'ülkene dön' sözlerine çok üzüldüm. Bunu mutlaka telafi edeceğim." demişti.

Carvalhal ve taraftarlardan gelen tepkileri göz önünde bulunduran Siyah-Beyazlı yönetim, Sportif Direktör Tayfur Havutçu'nun da Atletico Madrid faturasını Quaresma'ya kesmesi üzerine dün gece Portekizli yıldızı süresiz kadro dışı bırakma kararı aldığı öğrenildi.

Murat Aksu'dan Adalı'ya şartlı destek

Beşiktaş'ın eski ikinci başkanı Murat Aksu, pazartesi günü resmî olarak başkan adaylığını açıklamaya hazırlanan Serdal Adalı ile görüştü. Aksu'nun Adalı'ya yönetiminde Yıldırım Demirören'in eski ekibinden isim almaması halinde kendisine dışarıdan destek vereceğini ilettiği öğrenildi. Aksu'nun bu konuda arkadaşlarıyla bir araya gelip kongrede Adalı'yı destekleyeceği kaydedildi.