BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Kars'ta Kürtler küstürüldü mü? Ahmet Arslan yanıtladı

Ulaştırma eski Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti'nin Kars adaylığı kararının Kürtleri küstürdüğü iddiasına katılmıyor. Arslan, Kars'ta yerel seçimlerin nabzını tutan İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık'a önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

Cumhur İttifakı adayı Çetin Nazik, Kars'ta CHP, HDP, DSP, SP ve İYİ PARTİ adaylarıyla yarışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin özel önem verdiği Kars seçimleri için, Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan gece gündüz çalışıyor.

Millet İttifakı'nın karşısına Cumhur İttifakı adayı ile çıkma gereğine işaret eden Ahmet Arslan, Sarıkamış'tan sonra Kars'ın Doğu ekspresi ile ivme kazandığını söylüyor.

Kars'ta ittifak kararı alındıktan sonra Kürtlerin küstürüldüğü yolunda iddialar var. Binali Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen Ahmet Arslan, bu görüşe kesinlikle katılmıyor. Özışık'ın bu konuyla ilgili sorusuna Arslan, şu yanıtı veriyor:

"Etnik yapıda değil, herkesi kucaklayan yapıda insanlarımıza hizmet edeceğiz"

"Ahmet Arslan sadece Kürtlerin temsilcisi değil. Ahmet Arslan bütün renklerin temsilcisidir. Bunu 8 yıldır yaptığı siyasetle ortaya koymuş ve ispatlamıştır. Hangi etnik yapıda olursa olsun herkese diyoruz ki bizim için değerlisiniz, aynı mesafedesiniz. 8 yıldır aynı oranda hizmet ediyoruz. Biz 4.5 yıl daha devam edeceğimize göre hizmetinizde olacağız. Etnik ayrımcılık  üzerinden gitmeden Cumhur ittifakının bu ülkenin bekası için çok önemli olduğunu bilin. Kars'tan ziyade Cumhur ittifakının başarısı başarısı için bir araya gelin, cumhur ittifakının adayına destek verin. Etnik yapıda değil, herkesi kucaklayan yapıda insanlarımıza hizmet edeceğiz. "