BIST 9.538
DOLAR 32,48
EURO 34,76
ALTIN 2.489,02
HABER /  DÜNYA

İsrail'e roket saldırısı: 7 yaralı! Netanyahu ABD ziyaretini yarıda kesecek

İsrail'e pazartesi erken saatlerde roket saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu en az yedi kişi yaralandı. ABD'de bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ziyaretini yarıda keseceğini belirtti.

Abone ol

İSRAİL'de Tel Aviv yakınlarındaki Mişmeret bölgesine pazartesi erken saatlerde roket saldırısı düzenlendi. Gazze Şeridi'nden yapıldığı sanılan saldırı sonucu en az yedi kişi yaralandı. İsrail ordusu Gazze sınırına ek birlik gönderdi. Ordu ayrıca saldırıyı Hamas'ın gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

Olayın ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) temaslarda bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ziyaretini yarıda keseceğini belirtti.

ABD ziyaretini yarıda kesecek

"Güvenlik nedenleriyle ABD ziyaretimi kısa keseceğim" diyen başbakan, saldırıyı "çirkin bir suç" olarak nitelendirdi. Netanyahu, "Saldırıya etkili şekilde karşılık vereceğiz" ifadelerini ekledi. Başbakan Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile birkaç saat içinde görüşeceğini ve buluşmanın hemen ardından İsrail'e döneceğini belirtti.

Roketin çarptığı evde yangın çıktı

İsrail medyası Meir Hastenesi’nde 3 ve 12 yaşında iki çocuğun hafif yaralı olduğunu; 30 ve 59 yaşında yaralı iki kadının ise hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

İsrail polisi roketin çarptığı evde yangın çıktığını ve yaralılara müdahale edildiğini belirtti.

Hamas'ın kullandığı silah tipi

İsrailli yetkililer, fırlatılan roketin Hamas'ın kullandığı silah tipine benzediği gerekçesiyle saldırının bu örgüt tarafından yapıldığı ihtimali üzerinde duruyor. Diğer yandan Filistinli yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

Gazze protestolarının yıl dönümü ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun da adaylığını koyduğu 9 Nisan seçimlerinin yaklaşmasıyla Filistin ve İsrail arasında gerginlik tırmanıyor.