BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Karnından öyle bir şey çıktı ki...

Yaşlı kadına birşeyin yok deyip evine yolladılar. Ağrılar devam edince tekrar doktora gitti. Karnından çıkana doktorlar da şaştı.

Abone ol

KONYA'da karın şişliği ve ağrısı şikayetiyle özel bir hastaneye başvuran 5 çocuk annesi, 63 yaşındaki Emine Karadağ'ın karnından futbol topu büyüklüğünde pankreas kisti çıktı.

Kistin yapılan ameliyatla alındığına sevindiğini belirten Karadağ, 'Hangi doktora gittiysem, 'Bir şeyin yok' deyip gönderdiler, ama futbol topu büyüklüğünde kist çıktı' dedi.

Emine Karadağ, son 1 ayda karnında şişlik ve ağrı olunca Özel Farabi Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede yapılan tetkiklerde Karadağ'ın karnında pankreas kisti olduğu saptandı.

1.20120516160045.jpg
Bunun üzerine Karadağ'ın karnındaki 30 santimetre çapında 4 kilo ağırlığındaki kist, yapılan başarılı bir ameliyatla alındı.

2.20120516160102.jpg
Karnındaki şişlik ve ağrı nedeniyle birkaç hastaneye gidip doktora muayane olduğunu ve bazılarının 'Bel fıtığı olabilir' dediğini öne süren Emine Karadağ, 'Hangi doktora gittiysem, 'Bir şeyin yok' deyip gönderdiler, ama futbol topu büyüklüğünde kist çıktı. Ameliyatın ardından eski sağlığıma kavuştuğum için mutluyum' dedi.

DOKTORLAR DA ŞAŞTI KALDI

3.20120516160121.jpg

Hastanın çok az rastlanan türden rahatsızlığı olduğunu belirten hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu ise şunları söyledi:

"Hastamız karın ağrısı ve şişkinliği şikayetiyle başvurdu. İlk muayenede karnını dolduran 30 santimetre çapında büyük bir kitle olduğunu tespit ettik. Çok nadir görülen ve toplumda 400 kişi de 1 görülen bir hastalık. Bu boyuta ulaşanını çok az rastlanır. Yaklaşık 4 kilogram civarında bir kütleydi içerisinden de 4 litreya yakın sıvı çıkardık. Hastamızın genel durumu şu anda iyi."


GENÇ KADINI ÖLDÜRÜP CESEDİNİ BÖYLE
BIRAKIP KAÇTILAR.
DİĞER SAYFADA
[PAGE]
CESEDİNİ BIRAKIP KAÇTILAR

Polis, bir çocuk annesi Leyla Aydın'ın cinayet şüphelisi olarak 2 yıldır ayrı yaşadığı eşi Salih Aydın’ı arıyor.

Tekirdağ’ın Saray İlçesine bağlı Göçerler Köyü’nde oturan Salih Aydın ile 5 yıl önce evlenen Leyla Aydın, 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle 5 yaşındaki kızı Ezgi’yi eşinin yanında bıraktı ve ailesinin İstanbul Çatalca İlçesi’ne bağlı Binkılıç Köyü’nde yaşamaya başladı. İki gün önce eşi Salih Aydın’ın ‘avukata gideceğiz’ diyerek çağırdığı Leyla Aydın otobüsle Tekirdağ’ın Saray İlçesi’ne geldi. Akşam saatlerine kadar kızından haber alamayan baba Metin Çöpbacak ise Çatalca'dan Saray'a gelerek polis ve jandarma ekiplerine haber verdi. Kayıp başvurusu üzerine yapılan aramalarda genç kadının izine rastlanmadı.

CESEDİ İNŞAAATTA BULUNDU

İlçedeki bir çok yerde arama yapan polis ekipleri, dün saat 22.30 sıralarında Ayaspaşa Mahallesi, İstanbul Caddesi'ndeki terk edilmiş inşaatta 4 kez bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilen genç kadının cesedini buldu.
01.20120516160316.jpg
EŞİ ORTADAN KAYBOLDU

Cumhuriyet Savcısı ve polisin yaptığı incelemenin ardından Leyla Aydın’ın cesedi Saray Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Leyla Aydın’ın ölü bulunduğu haberi üzerine İstanbul Çatalca İlçesi’ne bağlı Binkılıç Köyü’nde yaşayan ailesi de hastaneye akın etti. Fabrika işçisi olan 25 yaşındaki eşi Salih Aydın ise ortadan kayboldu.

Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren inşaat ustası baba Metin Çöpbacak kızının eşiyle 2 yıldır ayrı yaşadığını söyledi. Kızı Leyla Aydın’ın 2 gün önce otobüsle eşi Salih Aydın ile görüşmek için Saray’a geldiğini anlatan Çöpbacak, “Kızım otobüsle Saray’a geldi. Eşinden boşanmak için onunla görüşecekti. Kendisinden haber alamadığımız için polise haber verdik, daha sonrada ölüsü bulundu” dedi.

ORMANDA BIÇAKLA TEHDİT ETMİŞ

Öldürülen Leyla Aydın’ın yakınları ise polise, genç kadının daha önce de eşi tarafından bıçakla tehdit edildiğini anlattı. Leyla Aydın’ın ölü bulunmasının ardından ortadan kaybolan Salih Aydın, polis ekiplerince ‘cinayet şüphelisi’ olarak arandığı öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

TACİZCİSİNE NELER YAPMADI Kİ...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da 5 çocuk annesi bir kadın, hakkında dedikodu çıkartıp kendisiyle birlikte olmak istediğini iddia ettiği şahsı ormanlık alana götürüp ağaca bağlayarak bıçakla alnını ve vücudunu çizerek yaraladı.

Olay, Canik ilçesinin Toptepe Mahallesi'nde meydana geldi. Eşinden ayrılan ve boşanma davası devam eden 5 çocuk annesi M.D.(28), kendisiyle birlikte olmak isteyip hakkında dedikodu çıkarttığı iddia ettiği D.K.'yı (33) kandırarak birlikte ormanlık alana gittiler. Burada sevişmek için D.K.'yi ağaca bağlayama ikna eden M.D., yanında götürdüğü şahıs ve M.D.'nin gömleğiyle kendisini ağaca ellerinden ve ayaklarından bağladı. Çantasından bıçağını çıkartan genç kadın, M.D.'yi alnından ve kolları ve göğsünden bıçakla çizerek yaraladı. Daha sonra da ağaca bağlandığı şahsın cep telefonuyla fotoğrafını çeken M.D., şahsın yakınlarını telefonla arayarak bağladığı yeri tarif etti.

Haber verilmesi üzerine olay yerine giden polis, şahsı ağaca bağlı yarı çıplak halde buldu. Olayla ilgili M.D. ile D.K., Irmak Polis Merkezi ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.D., alı koymak ve yaralama suçundan, D.K. ise cinsel istismar suçundan bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkeme ifade veren M.D. ve D.K., adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KATLİAMI TEK BAŞINA YAPMAMIŞ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Annesi ve ablası ölen görgü tanığı çocuk, "Annesi annemi, Tuğçe de ablamı bıçakladı" dedi.

Gaziosmanpaşa'da 17 yaşındaki Tuğçe C.'nin bıçaklayarak öldürdüğü Azerbaycanlı Reyhan Nacefova (45) ile kızı Günay Hüseyinzade'nin (22) cenazeleri önceki gün Azerbaycan'da toprağa verildi. Günay Hüseyinzade'nin 2 ay önce nişanlandığı Celal Koç, evlilik hazırlıkları yaptıklarını belirterek, "Sevdiğimi kaybettim" dedi.

ANNESİ ANNEMİ BIÇAKLADI

Cinayete tanıklık eden Reyhan Nacefova ile Ramis Karagül'ün çocukları, 7 yaşındaki Sinan Karagül olayın şokunu üzerinden atamadı. Sinan Karagül, "Tuğçe ile annesi, annemle tartıştı. Tuğçe'nin annesi, annemi karnından bıçakladı. Annemin üstü kanlar içindeydi. Tuğçe de ablamı boğazından bıçaklayıp kaçtı" dedi. Polise ifade veren Tuğba C. ise "Kapımız çaldı. 'Çocuğun çocuğumu dövmüş' diyerek bana saldırdılar. Biri saçımı tutarken diğeri vurmaya çalışıyordu. Bir anda kan damlaları gördüm. İçeri girdiğimde kızım donuk bir şekilde oturuyordu" iddiasında bulundu.

EŞİM ALTINLARINI SAKLAMIŞTI

Reyhan Nacefova'nın birlikte yaşadığı, çocuğunun babası şoför Ramis Karagül ise cinayeti Ankara'da çalıştığı sırada öğrendiğini belirterek, şunları söyledi: "Ben şehir dışındayken, evin kapısı 3 kere zorlanmış. Eşim olaydan bir gün önce altınları bir aile dostumuza teslim etmiş. Bu olayın arkasındakilerin bulunmasını istiyoruz."

GünayHüseyinzade, 7 yıl önce annesiyle Türkiye'ye geldi. Genç kız, annesi ve annesinin sevgilisi Ramis Karagül'le birlikte kalıyordu. Günay Hüseyinzade ile Celal Koç, yaklaşık 1 yıl önce tanıştı. Aşık olan gençler evlilik kararı aldı. Çift, 11 Mayıs'ta Bakü'ye giderek nikâh işlemlerini tamamlayacaktı. Ancak 10 Mayıs'ta meydana gelen cinayet, çiftin tüm hayallerini yıktı.

ANNEYİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Nişanlısını kaybeden Celal Koç, şunları anlattı: "Bu olay 17 yaşındaki bir kızın yapabileceği bir şey değil. Nişanlımı öldüren Tuğçe ve annesi Tuğba'yı burada bazı serseriler koruyormuş. Hatta olaydan sonra görgü tanığı bir çocuğu tehdit etmişler. Olaya anne Tuğba C. de karışmış. Ama bir şey yapmadığını söyleyerek, onu kurtarmaya çalışıyorlar."

YAŞLI KADIN ÖLÜMÜNE SÜRÜKLENDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kadıköy'de 4 ay önce kullandığı otobüs ile 79 yaşındaki Mükerrem Öz'ün ezilerek ölümüne yol açan İETT şoförü İbrahim A. (Ayazoğlu) hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla dava açıldı. MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerden bilirkişi heyeti, Mükerrem Öz'ün 150 metre sürüklendiğine karar verdi. Öz'ün kızı Özlem Atmaca, görgü tanığı aradığını belirterek, "İnsanlık adına kazayı gören bir kişi bile olsa bize ulaşsın. Anneme olan vefa borcumdan bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

Kozyatağı'nda oturan 79 yaşındaki Mükerrem Öz, 10 Ocak günü gezmek için gittiği Kadıköy'den evine dönmek istedi. Öz, saat 16.45 sularında kırmızı ışıkta beklerken, şoför İbrahim A. (Ayazoğlu-35) idaresindeki 34 YK 92-719 plakalı İETT otobüsünün tekerleğine takılarak aracın altında kaldı.

YARIM SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ

Şoför İbrahim A., Rıhtım Caddesi'ndeki otobüs durağına yanaştığı sırada vatandaşların çığlıkları üzerine aracını durdurdu. Giysileri otobüsün tekerleğine takılan Mükerrem Öz'ün kurtarılması için hemen olay yerine itfaiye ekibi çağırıldı. Yaklaşık yarım saat boyunca otobüsün altında ecel teri döken yaşlı kadın, ekiplerin otobüsü hidrolikle kaldırması sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mükerrem Öz, aynı gece hayatını kaybetti. Polisteki ifadesinde, kadını, boyunun otobüsün ön cam görüş açısının altında olması nedeniyle görmediğini söyleyen İbrahim A., tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne konuldu.

TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA

Kaza sonrası MOBESE kameralarını inceleyen bilirkişi heyeti raporlarında, Öz'ün yaklaşık 150 metre boyunca otobüsün altında sürüklendiği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Adil Özer, şoför İbrahim A. hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianamede, şüphelinin TCK 85/1, 53 uyarınca cezalandırılması istendi. Savcı iddianamesinde, Öz'ün bilirkişi raporu doğrultusunda yaklaşık 150 metre sürüklendiğini, yaşlı kadının da kusurlu olmasına karşın ölümlü kazada asıl kusurun kimde olduğunun tespiti için yargılama yapılmasını talep etti. İddianame, Kadıköy 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

"İNSANLIK ADINA BİZE ULAŞSIN"

Mükerrem Öz'ün kızı Özlem Atmaca, "Kazanın ardından birçok insan annemin otobüsten indiğini söylemiş. Annemin o otobüsle hiçbir ilgisi yok. Kamera kayıtlarında da en son trafik ışıklarında beklerken görülüyor. O gün Kadıköy'de ne yaptığını bilmiyoruz. En son 1 gün önce konuşmuştuk. Kazaya dair hiçbir görgü tanığı yok. Dava sürecinde bize yardımcı olabilecek bir tanık arıyoruz. Ne olur, insanlık adına kazayı gören bir kişi bile olsa bize ulaşsın. Anneme olan vefa borcumdan bu işin peşini bırakmayacağım. O yalnız değildi" dedi.

"POLİSİN GÖRGÜ TANIĞI BULMASI LAZIMDI"

Avukat Tuğba Horasanlı ise, "Polisin kaza sonrası görgü tanığı bulması lazımdı. Ancak bulmamış. Yargılama safhasında tanık kısmı da bizim için önemli olduğundan görgü tanığına ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

1 YAŞINDA KADERE MAHKUM OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Van'dan İstanbul'a giden otobüste, Erzurum'da özel eğitimi köpekle yapılan aramada, 1 yaşındaki bebeği ile seyahat eden hamile görünümlü 37 yaşındaki S.Ç.'nin korsesinin altına saklanmış naylon poşetlere sarılı 5 kilo 40 gram eroin ele geçirildi. Tutuklanan S.Ç., bebeği ile cezaevine konuldu.Erzurum Çevre yolunda, 13 Mayıs saat 18.15'te Van'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsü, polis tarafından durduruldu. Otobüsteki aramada eğitimli köpek Irmak da yer aldı. Polis, kucağında bebeği ile seyahat eden S.Ç. adlı kadının aşırı heyecanlandığını fark ederek, üst araması yaptı. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi nüfusuna kayıtlı Ş.Ç.'nin karın ve bel bölgesinde, korsenin altına saklanmış şeffaf naylon poşetlere sarılı 5 kilo 40 gram eroin bulundu. Adliye bebeğiyle getirilen S.Ç. ile otobüste bulunduğu belirlenen 19 yaşındaki oğlu D.Ç. uyuşturucu madde nakletmek ve sağlamak suçundan tutuklandı. Annesinin bakımına muhtaç olması nedeniyle bebek de S.Ç. ile birlikte Erzurum Cezaevi'ne götürüldü.

GENELEVEDE KALPTEN ÖLDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN[PAGE]Zonguldak'ta 64 yaşındaki Ruhi D. gittiği genelevde kalp krizinden öldü.

Olay, dün akşam saat 22.30 sıralarında Ontemmuz Mahallesi'ndeki genelevde meydana geldi. Ruhi D., iddiaya göre cinsel uyarıcı ilaç aldıktan sonra geneleve gitti. Burada vizite ücretini ödeyip cinsel ilişkiye girmek için odaya çıkan Ruhi D., ilişki sırasında aniden fenalaşarak yatağı yığıldı.

Kadının yardım istemesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis görevlileri, yaşlı adamın öldüğünü belirledi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopside Ruhi D'nin kalp krizinden öldüğü saptandı.

Cebinde cinsel gücü artırıcı 4 hap bulunan Ruhi D.'nin kesin ölüm nedenin saptanması için alınan idrar, kan ve doku örnekleri Ankara Adli Kurumu'na gönderildi.

EKSİK YATTI DİYE TUTUKLANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

EKSİK YATTI DİYE TUTUKLANDI

Samsun'da adam öldürmek suçundan ceza alıp 7 yıl hapis yatan bir kişi, 3 gün eksik yattığı gerekçesiyle yeniden tutuklandı.

İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde arkadaşını öldürüp yargılandığı mahkeme tarafından 16 yıl hapis cezasına çarptırılan M.C.(40), Ceza İnfaz Kanunu'na göre indirim alarak, 7 yıl hapis yatıp tahliye oldu. Ancak, şartlı salı verme kapsamında erken tahliye edilen M.C.'nin yapılan hesaplamada 3 gün daha cezaevinde kalması gerektiği ortaya çıktı. Ardından M.C. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan M.C., sevk edildiği Samsun Adliyesi'nde adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklanarak 3 günlüğüne Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.