BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Karayalçın göreve özürle başladı

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Şişli Belediyesi'ndeki tartışma nedeniyle Şişli halkından özür diledi.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Şişli Belediyesi'ndeki tartışmalar nedeniyle Şişli halkından özür diledi. Sorunun hem siyasi hem hukuki yönünün olduğunu söyleyen Karayalçın, taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğünü; çözüm bulunamaması halinde siyasi bir tavır ortaya konulacağını söyledi.

Murat Karayalçın CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Şişli Belediyesi'ndeki çekişme nedeniyle Şişli halkından özür dileyen Karayalçın, taraflar arasındaki görüşmelerin sürdüğünü ve sorunu çözmeye çalıştığını anlattı. İşte Karayalçın'ın canlı yayındaki o sözleri;

"Gerçekten üzüntü verici bir süreci yaşıyoruz, bunu itiraf etmeliyim. Bunun üzüntüsüyle karşı karşıyayım. Dün göreve başladım; ancak tartışmanın gündeme taşımasıyla birlikte gittiğim her yerde bu soruyla karşı karşıya kalıyorum. Tartışmalar işin siyasi yönü kadar adli yönünü de ön plana çıkarmaya başladı. Bu olayın siyasi yönü de var ama tehdit gibi adli yönü daha ağır basan bir süreç var önümüzde. Bunun Türk hukukuyla CHP'nin hukukuyla çözüleceği kanaatindeyim.

"SORUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR"

Her ne olduysa bunu ortaya çıkarıp üzerine gidilmesi gerekiyor. Bugün gün boyu bu konuyla ilgili görüştüm, yetkililerle birlikte konu üzerinde çalıştım. Eğer orada sorun yerinde çözülemesse o zaman siyasi bir tavır söz konusu olacaktır.

"ŞİŞLİ HALKINDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Bu anlamda ben doğrunun yanındayım. Tabii ki seçilmiş başkanımız önemli, seçilmiş meclis üyelerimiz önemli. Ortadaki sorunu görüp buna göre bir çözüm ortaya koyacağız. Ben sadece bunun için özür diliyorum. Böyle bir tartışmanın yaşanmasından dolayı derin bir üzüntü duyuyorum. Bu özrümü sizin aracılığınızla Şişli halkına iletiyorum. Yasal süreç işleyecektir. Bunun sorunucu göreceğiz. Eğer burada sorun çözülmesse siyasi irade devreye girecektir. Kimsenin bu konudan endişe etmemesini rica ediyorum."