BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Karamollaoğlu'ndan 'Tank Palet Fabrikası' tepkisi

Sakarya'daki Tank Palet Fabrikasının özelleştirilme kapsamına alınmasına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tepki gösterdi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkez binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin konuştu.

Özelleştirme kararı alınan Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'yla ilgili hükümeti eleştiren Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

TANK PALET FABRİKASINI SATMAK HANGİ AKLA MANTIĞA SIĞAR?
"Ekonomi kötüye gittikçe iktidar adeta ne yapacağını şaşırıyor. Mirasyedi evlat misali bu ülkenin 90 yıldır ortaya koyduğu ne kadar yatırım varsa hepsini elden çıkarmaya çalışıyor. Geçen yıl şeker fabrikalarını özelleştirdiler. Bu yılda Sakarya Tank Palet fabrikasını özelleştiriyorlar. Bu fabrika 1974 yılında temeli Milli Görüş'ün iktidar ortağı olduğu dönemde atılmıştı.

Şimdi Ak Parti döneminde elden çıkarılmaya çalışılıyor. Sormak istiyorum Türk Telekom özelleştirmesinde yaşananlardan hiç mi ders çıkarmadınız? Bugün savunma sanayimizin en önemli unsurlarından olan tank palet fabrikasını satmak hangi akla mantığa sığar? Bu iktidar ne yazık ki bizi artık hiçbir konuda şaşırtmıyor, lakin üzülüyoruz.

Ülkemizin geleceği ipotek altına alınıyor. Bu zihniyet ülkemizi uçurumdan aşağı götürüyor. Bugün orada sadece fabrika işçisi olarak 900 kadar insan çalışıyor. Bunların durumu ne olacak, işte SEKA Kağıt fabrikalarının durumu ortada.

SEKA kağıt fabrikaları özelleştikten sonra ne yazık ki üretimleri durdu. Balıkesir Kağıt fabrikası kapandı, İzmit Kağıt Fabrikasının arazisine belediye park yaptı. Şuan ülkemizde kitap fiyatları fırlamış durumda, dönem başında okullarda dağıtılan MEB kitapları dağıtımı dahi aksadı. Bunlar olunca da kalktılar özel sektöre kağıt fabrikası kurduracağız dediler. Yarında aynı durum tank paletin başına gelirse yeniden tank palet fabrikası mı kuracaksınız?"