BIST 9.627
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.496,03
HABER /  DÜNYA

Karakutu kayıtları IŞİD diyor!

MISIR'da düşen Rus yolcu uçağının karakutu kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlara göre uçağın IŞİD tarafından düşürülme ihtimali yüksek.

Abone ol

Mısır'da  Rus yolcu uçağının  bombalı saldırı sonucu düşdüğü yönündeki bulgular giderek kuvvetleniyor.

Soruşturmayı yürüten heyete yakın kaynaklara göre elde edilen veriler uçağın içinde meydana gelen bir patlama sonucu düştüğünü gösteriyor.

Uçağın kara kutusundaki ses kayıtlarında kabinden bir patlama sesi geldiği duyuluyor. Ses kayıtları uçağın kalkışından havada kaldığı 24 dakika boyunca her şeyin normal seyrinde giderken ani bir hareketin yaşandığına işaret ediyor.

Suriye ve Sina'daki IŞİD üyeleri arasındaki iletişimin takibi sonucunda ulaşılan bilgiler de bombalı saldırı ihtimalini güçlendiyor.

İngiliz ve Amerikalı istihbarat kaynakları, bombanın uçağa kalkışından önce Şarm El-Şeyh havaalanında yerleştirildiği görüşünde. Bu nedenle şüpheler  Şarm El-Şeyh havalanındaki personele yöneliyor.

Sina yarımadasındaki IŞİD'le bağlantılı örgüt, uçağın kendileri tarafından düşürüldüğünü duyurmuştu. Açıklamanın ardından aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu birçok havayolu şirketi Şarm El-Şeyh uçuşlarını durdurmuştu.  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Mısır uçuşlarının askıya alınmasını istedi.

İçinde 224 kişi bulunan Rus yolcu uçağı, geçen cumartesi günü Şarm El-Şeyh'ten St. Petersburg'a giderken Sina yarımadasında düşmüş, uçaktan kurtulan olmamıştı.