BIST 10.252
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,99
HABER /  GÜNCEL

Karakış 3 ilde yolları kapattı

Van, Bitlis ve Muş'ta kar yağışı nedeniyle 93 köy yolu ulaşıma kapandı.

Abone ol

Van İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kentte aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kapalı 28 köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentte en düşük hava sıcaklığının gece - 3, gündüz ise 6 derece olarak ölçüldüğünü, bugünden itibaren bölgede karla karışık yağmur beklendiğini bildirdi.

BİTLİS

Kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 30 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, yolların ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise kent merkezinde 71 santimetre olan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde yer yer 85 santimetreyi bulduğunu ifade etti.

Yetkililer, hava sıcaklığındaki düşüş nedeniyle don ve yollardaki buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

MUŞ

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 35 köyle ulaşım sağlanamadığını belirtti.

Kar nedeniyle kapalı bulunan yolların açılması için çalışma başlatıldığını vurgulayan Yentür, yağış olmayan bölgelerdeki kapalı yolların büyük bölümünün ulaşıma açılacağını söyledi.

HAKKARİ

Hakkari genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 6 köy yolunun, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından tekrar ulaşıma açıldığı bildirildi.

Sabah saatlerinde kar yağışının başladığı kentte, ekiplerin karla mücadele için hazır bekletildiği ifade edildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Hakkari'de gece en düşük hava sıcaklığının -10, gündüz ise -3 derece olarak ölçüldüğünü kaydetti.