BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,83
ALTIN 2.427,66
HABER /  GÜNCEL

Kapıkule'de jet tutuklama

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 'örgütlü irtikap ve rüşvet' iddiasıyla gözaltına alınan 28 polis memurundan 19'u tutuklandı. Polislerden 9'u ise serbest bırakıldı. İşte ayrıntılar.

Abone ol

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 'örgütlü irtikap ve rüşvet' iddiasıyla gözaltına alınan 28 polisten 19'u tutuklandı, 9'u serbest bırakıldı.

Kapıkule'deki rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 50 gümrük memurundan 44'ünün tutuklanmasının ardından, bugün de gözaltındaki 28 polis Adliye'ye çıkarıldı.

Teşekkül oluşturarak rüşvet almak suçlamasıyla Adliyeye sevkedilen 28 polisten 19'u tutuklanırken 9'u ise serbest bırakıldı.

İşlemlerin hızlı yürümesi için, sorgulama sekiz savcı tarafından yapıldı. Zanlıların, haklarındaki iddiaları, ''bana borcu vardı, onun için aldım. Yemek parası topladık. görüntülerdeki ben değilim, buralar montaj'' gibi sözlerle reddettikleri belirtiliyor.

İtiraz üzerine de, zanlılara rüşvet alırken çekilen görüntüleri ve telefon kayıtlarının dinletildiği ifade ediliyor. Gizli kamerayla tespit edilen rüşvet çarkının ayrıntıları da bir bir ortaya çıkıyor.

Kayıtlara göre zanlılar, dolar, euro ve Türk lirası olarak ayırdıkları paraları, gün içinde birkaç kez aralarında pay ediyor.

Görüntülerde, bir gecede toplanan paraların sayımının 18 dakika sürdüğü belirtiliyor.

Kaynak: