BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.401,20
HABER /  GÜNCEL

Kanadoğlu'ndan tartışılacak sözler

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'ndan yargıyla ilgili tartışılacak sözler.

Abone ol

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Türkiye'de hukukun üstünlüğünün yok edildiğini savunarak, "Türkiye'de yargı bağımsız değildir. Söyleyen yalan söyler" dedi.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Kadın Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen, "Yok Sayılan Hukukun Üstünlüğü ve Devrim Yasalarımız" konulu konferansa katıldı. Konferansta ayrıca Kadın Araştırmaları Derneği Başkanı Necla Arat, Yazar Yazgülü Aldoğan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve çok sayıda kişi hazır bulundu. Beşiktaş'taki Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılacağı duyurulan konferans, katılımın fazla olması nedeniyle Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde yapıldı. İlk önce Akatlar Kültür Merkezi'ne gelen katılımcılar, konferansın yerinin değiştirilmesi üzerine yürüyerek Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ne geçti.

YOK SAYILAN SADECE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ MÜ?
Konferansta konuşan Sabih Kanadoğlu, 12 Haziran'daki genel seçimlerin Türkiye için hayat memat meselesi olduğunu savunarak, "Umuyorum ki bu hayat memat olan seçimde başarılı olacağız. Yok sayılan sadece hukukun üstünlüğü mü? Yok sayılan hukukun üstünlüğüyse ve bu yok edildiyse başka hangi ilke varsa yok edilmeye mahkumdur. Laik cumhuriyete karşı olduğu, Yüksek Mahkemece tescil edilen bir parti tarafından yönetiliyoruz. İleri demokrasi adı altında bir yutturmaca içinde yasama, yürütme, yargıya egemen bir dikta yönetimi karşımızda. Çoğulculuk ve katılımcılık yok sayıldı. Basın özgürlüğü yok sayıldı. Hukukun üstünlüğü yok edildi.

TÜRKİYE'DE YARGI BAĞIMSIZ DEĞİLDİR, SÖYLEYEN YALAN SÖYLER
Türkiye'de yargı bağımsız değildir. Söyleyen yalan söyler. Eğer HSYK 4 bin 500 aday arasında iki günde seçiliyorsa yanlışlık var. Anayasa Mahkemesi'nin oluşumunun nasıl şekillendiğini hatırlayınız dört yedek üye asil üye haline getirildi. Siyasi parti kapatmak çok keyifli bir şey değil" dedi.