BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.435,00
HABER /  GÜNCEL

Kamerun’da Katolik din görevlileri kaçırıldı

Kamerun'da İtalyan rahipler Gianantonio Allegri ve Giampaolo Marta ile 80 yaşındaki Kanadalı rahibe Gilberte Bussier kaçırıldı.

Abone ol

Kamerun’da iki İtalyan rahip ile Kanadalı bir rahibe silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.

İtalyan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkenin kuzeyindeki Maroua bölgesinde silahlı kişiler, yerel saatle Cumartesi sabaha karşı 02.00’de rahipler ve rahibelerin kaldığı evlere baskın düzenledi.

Saldırıda İtalyan rahipler Gianantonio Allegri ve Giampaolo Marta ile 80 yaşındaki Kanadalı rahibe Gilberte Bussier kaçırıldı.

İtalyan medyasında yer alan haberlerde, kaçırılan dini görevlilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olayın meydana geldiği yerin Kamerun’un kuzeyinde, Nijerya ve Çad sınırına yakın olduğu belirtildi.

Boko Haram şüphesi

Rahibe ve rahiplerin Nijeryalı İslamcı grup Boko Haram tarafından kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Boko Haram militanları aynı bölgede geçen kasım ayında bir Fransız rahibi kaçırdıktan 3 ay sonra serbest bırakmıştı.

Maroua bölgesinde görev yapan başka bir din adamı Henri Djonyang, son eylemin arkasında da Boko Haram örgütünün bulunduğuna inandığını belirterek, “Kaçırılan din adamlarının bulunduğu bölgede uzun zamandır insan kaçakçılığı yaşanıyor” dedi.

İtalyan Dışişleri Bakanlığı, kaçırılan dini görevlilerin kurtarılması için acil toplantı yaparak Kamerunlu yetkililerle temasa geçti.

Vatikan’dan yapılan açıklamada da Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in rahibe ve rahiplerin kurtulması için dua ettiği belirtildi.