BIST 10.930
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.511,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kamer Genç'e şok protesto

Tunceli'deki baraj protestosuna katılan CHP''li Kamer Genç, konuşmak isteyince protesto edildi.

Abone ol
Tunceli'de baraj protestosuna katılan CHP'li Kamer Genç, hiç beklemediği bir protestoyla karşılaştı. Baraj karşıtı eylemcilere destek veren CHP'li Genç, konuşmak isteyince protestocular alanı boşalttı. 

Tunceli'de yapılması planlanan, barajları protesto etmek amacıyla bir araya gelen 7 bin kişi, Kışla Meydanı'nda bulunan Seyit Rıza Parkı'nda bir araya geldi. 'Dersim'de baraj istemiyoruz' pankartı açan kalabalık grup, baraj yapılmak istenen İnönü Mahallesi'ne kadar yürüdü. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, BDP'li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pertek ve Hozat belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüşte sık sık baraj karşıtı sloganlar atıldı.

BAŞKAN ŞAHİN'DEN BARAJ AÇIKLAMASI

Dersim insanının, göçün ve katliamın ne olduğunu çok iyi bildiğini ifade eden Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ise "Bugün barajlarla birlikte bu topraklar bizden alınmak isteniyor. Biz Kızılbaşlar olarak, bizim inançlarımız, bu iki vadinin içinde bulunuyor. Tarihi mirasları şöyle ya da böyle yerine koyabiliriz ama doğal varlıkları hiçbir şekilde geri getiremeyiz. Enerji politikalarında Dersim'de yapılan barajların hiçbir katkısı olmadığını çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

KAMER GENÇ VE CHP'YE TEPKİ

Bu arada, Tunceli'de binlerce kişinin katıldığı baraj karşıtı yürüyüşe katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, konuşmak için kürsüye çıkınca yuhlandı. Kamer Genç'e tertip komitesi tarafından söz verilmesine tepki gösteren kalabalıktan bazıları, Kamer Genç'in 1938 katliamının savunucusu olduğunu öne sürerek, alanı terk ettiler.

Kamer Genç ise kürsüye çıktığı zaman AK Parti milletvekillerinin çıldırdığını söyleyerek kendisini savundu. Kendisine yuh çeken insanları peşin hükümlü olmakla suçlayan Kamer Genç, kendisine yapılan bu protestonun belediye başkanlarının tezgahı olduğunu savundu. Dersim'de yaşanan tabiat katliamı için burada olduğunu savunan Genç, "Bu, belediye başkanlarının tezgahı. Ben onları dinledim onlar da beni dinleselerdi. Biliyorsunuz her kürsüye çıktığımda AK Parti'liler çıldırıyorlar. Niye çıldırıyorlar, demokrasi için insan hakları için ülkede yaşanan talanla mücadele ettiğim için rahatsız oluyorlar. Bu halk 30 senedir beni seçiyor. Bunlar hep benim karşımda, ben dedim siyaseti bırakayım ama bunların yüzünden bırakmayacağım." diyerek tepkisini gösterdi.